Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У НАТО оцінили ситуацію на фронті в Україні: "Ми бачимо велику кількість втрат"

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував ситуацію на російсько-українському фронті

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Jens Stoltenberg/Facebook. Колаж: Pro Війну

Столтенберг висловився про війну

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Jens Stoltenberg/Facebook. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабного вторгнення країни-члени НАТО підтримують Україну. Однак, на думку представника Альянсу наразі ситуація на фронті є доволі складною.

Про це Єнс Столтенберг сказав під час зустрічі на рівні міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.

Складна ситуація

На думку норвезького політика, наразі складною є ситуація по всій лінії фронту. Однак, найважчою обстановка є на східному напрямку. Там, за словами генсека НАТО відбуваються зараз одні з найінтенсивніших боїв з початку повномасштабного вторгнення.

При цьому, обидві сторони несуть втрати та заявив, що "Ми побачимо велику кількість втрат однак Росія втрачає набагато більше техніки та живої сили, ніж Україна.

"Звісно, військові досягнення ЗСУ можна оцінювати метрами просування, але також втратами, яких зазнає російська армія. Лінія фронту не дуже сильно змінилася. Але також якщо російські війська зазнають суттєвих втрат як в особовому складі, так і у спроможностях, то це є суттєвим досягненням. А також українські військові відштовхнули Чорноморський флот РФ. І це велике досягнення", – сказав Єнс Столтенберг.

Варто зазначити, що на думку генерального секретаря НАТО втрата великої кількості техніки у окупантів є важливим досягненням української армії.

Додамо, наразі Авдіївський напрямок є одним з найгарячіших на російсько-українському фронті.

Загроза з боку Росії

Раніше ми писали про те, що під час виступу Єнса Столтенберга на зустрічі міністрів закордонних справ у столиці Бельгії генсек НАТО висловився про серйозну загрозу для України з боку Росії.

Він зазначив, що на фронті все ще ведуться інтенсивні бої, однак, окрім цього слід зазначити, що росіяни регулярно намагаються обстрілювати українські міста використовуючи дрони-камікадзе.

"Потрібно готуватися до посилення боїв і посилення повітряних ракетних атак по містах України. Це робить навіть більш важливим, щоб союзники по НАТО підтримували Україну", – сказав Столтенберг.

Крім того, він додав, що країни-члени Північноатлантичного альянсу і надалі будуть підтримувати Україну. Також Столтенберг згадав і про нову допомогу від США, Німеччини та Нідерландів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, які стандарти НАТО запровадила Україна. Також ми писали, яку заяву щодо агресії Росії зробили в НАТО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.