Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Війна в Україні: генерал пояснив, як прискорити перемогу над Росією

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки каже, що ЗСУ варто оперативно масштабувати український військово-промисловий комплекс

Фото: Генштаб ЗСУ, скрін. Колаж: Pro Війну

Генерал Маломуж пояснив, що потрібно ЗСУ для перемоги у війні

Фото: Генштаб ЗСУ, скрін. Колаж: Pro Війну

Українським військовим вдасться врешті-решт звільнити всі тимчасово окуповані Росією території. Такого можна буде досягти, якщо Збройні сили отримають достатню кількість сучасної зброї від країн НАТО.

Про це розповів Генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж.

Генерал наголосив, що єдиним варіантом, який дозволить не допустити затяжної війни, є термінова концентрація високотехнологічного озброєння для України від наших союзників, країн НАТО.

"Не передавати Україні старе обладнання й зброю, а передавати сучасні зразки озброєння. Тому сьогодні важливо розуміти, що або наші партнери надають Україні сучасне озброєння й в необхідній кількості, або війна НАТО проти Росії стане реальністю", – зазначив колишній голова Служби зовнішньої розвідки України.

За словами генерала, одночасно із постачанням західного сучасного озброєння, варто оперативно масштабувати український військово-промисловий комплекс (ВПК).

"Тільки за таких умов ми зможемо перемогти Росію на полі бою й зупинити наміри Путіна вести затяжну війну. Є реальні механізми, і їх можна реалізувати. Деякі закордонні ЗМІ останнім часом пишуть про те, що Україна не зможе повернути окуповані Росією території. Це неправильна позиція. Оскільки альтернатива є. Маючи всі необхідні засоби, українська армія може звільнити всі окуповані території", – підсумував Маломуж.

Україна може розпочати процес вступу до НАТО під час війни, але є умова

Як ми розповідали вже раніше, за словами президента Польщі Анджея Дуди, Україна отримає запрошення до НАТО, але не зможе приєднатися до Альянсу під час війни.

Польський лідер наголосив, що вступ України до НАТО неможливий під час війни, оскільки це може призвести до прямого конфлікту між Росією та Альянсом.

"Запрошення до НАТО запустить процес обговорення питання у парламентах країн-членів Альянсу", – сказав Дуда.

Польща, як і інші країни Заходу, закликає до подальшої підтримки України. Дуда заявив, що це ключове питання безпеки в Європі.

"Якщо Росія в цій війні переможе, то буде продовжувати свою агресивну політику, а якщо буде продовжувати свою агресивну політику, то практично очевидно, що нападе знову й будемо мати чергову війну наслідком російської агресії", – наголосив очільник Польщі.

Дуда також запевнив президента України Володимира Зеленського, що Польща продовжуватиме підтримувати Україну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в НАТО оцінили ситуацію на російсько-українському фронті. Також ми повідомляли, що в НАТО розповіли про загрозу з боку Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.