Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Буде нова хвиля — Барабаш розповів про плани Росії щодо Авдіївки

За словами представника місцевої влади, російські військові зараз активно проводять перегрупування та готуються до нових штурмів Авдіївки

Фото: Генштаб ЗСУ

Під Авдіївкою очікують нових штурмів ворожої армії

Фото: Генштаб ЗСУ

Під Авдіївкою на Донеччині ситуація продовжує залишатися вкрай складною. Росія оперативно перекидає на цей напрямок фронту техніку та поповнює свій особовий склад, тому днями ЗСУ очікують на нові потужні штурми.

Про це йдеться в повідомленні начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаш.

За його словами, наразі на Авдіївському напрямку фронту триває перегрупування ворожих військ. Сили РФ не залишають спроб штурмувати позиції ЗСУ та захопити місто Авдіївка.

"Зараз здебільшого окупанти проводять активності своєю піхотою, йде перегрупування з їхнього боку. Вони підтягують багато техніки, перекидають особовий склад з інших напрямків. Ми розуміємо, що найближчими днями буде нова хвиля", – розповів Барабаш.

Крім того, голова Авдіївської міської військової адміністрації повідомив, яка ситуація наразі з Авдіївським териконом.

"Терикон – сіра зона. Зараз дуже багато засобів розвідки, які дозволяють контролювати дуже великі площі та дороги. Якби ЗСУ перебували на цьому териконі, були б постійно під обстрілами артилерії. В принципі, це те що ми зараз робимо. Окупанти туди лізуть, ми їх знищуємо, все дуже просто", — додав Барабаш.

Яка тактика Росії під Авдіївкою

Як ми зазначали раніше, російські військові вдаються до "тактики кротів" на Донеччині, таким чином у далекому 1941 році воювала ще радянська Червона армія, наголосив військовий експерт Олег Жданов.

"У районі Авдіївки окупанти почали застосовувати тактику кротів, вони риють тунелі до наших позицій, щоб таємно підібратися ближче і вискочити з цього тунелю перед нашими окопами", — пояснив Жданов.

Завдання ворожої армії, на думку військового експерта, закидати наші позиції тілами, тому хвилі їхніх атак тривають цілодобово.

Водночас українським військовим вдається чудово тримати оборону. Наприклад, поблизу Кераміка, Авдіївки, Степового, Тоненького та Первомайського українці щодня успішно відбивають спроби штурмів росіян.

Також Олег Жданов уточнив, що нашій розвідці стало відомо про застосування ворогом роботизованих транспортних машин із дистанційним керуванням.

"Це платформи, що підвозять боєкомплект, воду і продовольство на передній край. Також в їхнє завдання входить евакуація поранених. У нас тільки дослідні зразки, намагаємося ганяти їх полігонами, в окремих підрозділах проводимо випробування, а у них це надійшло у війська", – заявив експерт.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни також попереджали, що не слід виключати того, що російські окупанти можуть знову спробувати піти в наступ на Авдіївку, адже вони це вже робили декілька разів, зокрема 10, 19 та 20 жовтня.

Нагадаємо, раніше ми писали, що очільник Авдіївської міської військової адміністрації розповів, якою є ситуація в місті. Також ми повідомляли, що російська армія змінила тактику ведення бойових дій на Авдіївському напрямку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.