Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Чому Україна не може отримувати зброю швидше? Президент країни ЄС дав несподівану відповідь

Розповідаємо про те, що заважає державам-партнерам України швидше постачати необхідне озброєння

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Науседа розповів чому ЄС не постачає Україні зброю швидше

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

За час війни Україна отримала чимало допомоги від європейських партнерів, проте деяких громадян зовсім не влаштовують темпи постачання озброєння. Президент однієї з країн Євросоюзу розповів, чому Україна не може отримувати озброєння швидше.

Про це в ефірі телерадіокомпанії LRT заявив Президент Литви Гітанас Науседа.

Що заважає швидкому постачанню зброї

За словами лідера Литви, країни ЄС, а також інші партнери України не можуть постачати зброю швидше у зв'язку з корупційними скандалами. Це, на думку Науседи, відіграє дуже серйозну роль.

Президент Литви також зазначив, що якщо в тій чи іншій країні фіксуються масові корупційні скандали, тоді це сильно б'є по її іміджу. Відповідно, у лідерів інших держав виникають труднощі з постачанням озброєння.

"Це важлива причина. Це дуже важлива причина. Оскільки ті держави, які надають підтримку Україні, є демократичними державами, значить, вони повинні враховувати настрої свого суспільства і думку виборців. Уявіть, що виборці в тій чи іншій державі бачать, що в країні, на яку спрямована допомога, відбуваються дуже помітні корупційні скандали. Це величезний удар по репутації цієї держави", — заявив Науседа.

Проте він також зазначив, що, найімовірніше, корупція не стала причиною затримок в постачанні американських літаків F-16.

Такі висловлювання лідер Литви зробив після заяви Володимира Зеленського щодо звільнення голови Міністерства оборони.

Зеленський звільнив міністра оборони Резнікова

Раніше ми писали про те, що чинний президент України прийняв рішення щодо звільнення міністра оборони Олексія Резнікова.

Під час свого відеозвернення Володимир Зеленський зробив заяву, в якій сказав, що Резніков буде звільнений з посади, а замінити його повинен Рустем Умеров, який обіймає посаду керівника Фонду державного майна України.

Зазначимо, що останнім часом чутки про звільнення Резнікова активно поширювались в Мережі, проте рішення було прийнято тільки нещодавно.

Нагадаємо, раніше ми писали про скандал із закупівлями курток. Також ми повідомляли про те, що невдовзі мобілізованих стане більше.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.