Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Економіка під час війни – які кроки варто здійснити, аби перейняти досвід Ізраїлю

За словами Дениса Шмигаля, нашій країні варто перебрати досвід Ізраїлю та спрямувати всі зусилля на розвиток технологій і оборони

Фото: Кабмін, Генштаб ЗСУ, ДСНС. Колаж: Pro Війну

Шмигаль каже, що варто перейти на воєнну економіку

Фото: Кабмін, Генштаб ЗСУ, ДСНС. Колаж: Pro Війну

Україні варто наслідувати приклад Ізраїля. Зокрема, варто створити воєнну економіку.

Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю Financial Times.

Український чиновник впевнений, що варто зосередити основні зусилля на розвитку технологій та оборони. Для прикладу успішної політики такого зразка можна взяти Ізраїль.

Також наша країна, за словами Дениса Шмигаля, має великі перспективи для того, аби стати "енергетичним хабом" для Євросоюзу. Це пов’язано з наявністю запасів природного газу.

Крім того, Україна повинна значно скоротити залежність експорту зернових культур від "вразливих" для ворожих атак чорноморських портів.

Шмигаль зазначив, що варто посилити технологічний сектор. Нещодавно до такого кроку вдались, посиливши виробництво дронів.

Коментуючи питання щодо занепокоєння європейськими партнерами в корупції в державному секторі, прем’єр-міністр наголосив, що дане питання зараз вирішується.

Чи варто сподіватися на подальшу допомогу союзників

Як ми писали раніше, у деяких громадян Заходу вже виникла "втома" від війни. Але Україна не кінцева мета ворожої агресії. Це лише її "проміжна зупинка". Росія хоче знищити всіх, хто протистоїть їй. Тому Україна веде переговори щодо надання їй озброєння для захисту від агресора.

За словами голови Комітету з нацбезпеки Верховної Ради України Олександра Завітневича, основним аргументом Росії на переговорах є "правда та справедливість". Адже війна, яка зараз триває – це не війна лише за територіальну цілісність та незалежність України. Це ціннісна, світоглядна війна сил добра і справедливості з силами російського зла та варварства.

За словами політика, безпекова допомога – це не тільки про ППО, ракети танки. Крім того, це "глобальне медійне інформаційне домінування на підтримку України", утримання у фоку міжнародної уваги кровопролитної війни. Також це й розуміння потреб Збройних сил України серед пересічних американців, а не тільки представників Пентагону.

Ці всі чинники мають сприяти тому, за словами Завітневича, що російські окупанти нестимуть поразку за поразкою на фронті від застосування українськими військовими західної техніки та зброї.

Раніше ми повідомляли, як у наступному році зміниться міжнародна фінансова допомога Україні. Також ми писали, що НБУ втретє за рік зменшив облікову ставку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.