Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

F-16 будуть вже у лютому? Ігнат уточнив прогнози щодо передачі винищувачів

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат відреагував на чутки щодо передачі Україні винищувачів

Фото: Володимир Зеленський/Telegram, Юрій Ігнат/Facebook. Колаж: Pro Війну.

Речник ЗСУ озвучив свою думку, стосовно термінів передачі літаків

Фото: Володимир Зеленський/Telegram, Юрій Ігнат/Facebook. Колаж: Pro Війну.

Наразі не можливо точно визначити дату передачі Україні американських винищувачів F-16. Найкращим варіантом для нашої країни буде отримання їх на початку наступного року.

Про це повідомив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Спікер висловив свої думки щодо повідомлення, яке було опубліковане в The Wall Street Journal, у якому йшлося про те, що Україна планує використовувати винищувачі F-16 для оборони повітряного простору вже у лютому 2024 року.

За словами Ігната, видання узагальнило всі заяви, що стосуються передачі винищувачів F-16, висловлені європейськими, американськими і українськими політиками. Проте прогнози з цього питання різняться.

"Тому сказати точно, коли це станеться, неможливо сьогодні. Є ті прогнози, що початок наступного року – це те, що було б досить непогано. Ми можемо говорити про те, що це буде найшвидше", – додав спікер Повітряних сил.

Він пояснив, що підготовчий процес включає не лише вивчення англійської мови, але також навчання використанню винищувача. Це означає, що пілотам необхідно, зокрема, також і навчитися безпосередньо воювати на літаку F-16.

Передісторія

The Wall Street Journal раніше передавала інформацію, що Україна може впровадити винищувачі F-16 раніше, ніж було передбачено.

Зокрема, неназвані представники нашої країни розраховують що українські пілоти зможуть вже цього зимового сезону почати застосовувати американські винищувачі.

Згідно інформації від джерел видання в Україні, США можуть підготувати пілотів, які володіють знаннями англійської мови, вже за п'ять місяців.

Скільки заробляють військові пілоти

В інтервʼю Анатолію Анатолічу наймолодший український військовий пілот Дмитро зізнався, що, на його думку, в теперішній час українські пілоти мають заробляти набагато більше.

"Зарплати відрізняються, наприклад, від того, що заробляють цивільні пілоти за кордоном. Я не скажу, що це розумно. В Україні у військового пілота зарплата набагато нижча, і казати зараз, що українські воїни воюють за гроші – це смішно", – говорить Дмитро.

За словами чоловіка, наразі українські військові пілоти заробляють до 1 500 доларів (~55 000 гривень).

"Тих грошей, які я заробляю, загалом на життя вистачає. Але завжди хочеться прагнути до кращого. Коли ти знаєш, що пілот, який літає за кордоном зовсім поруч і він заробляє чотири тисячі доларів, то, звісно, тобі хотілося б цього також. Я вважаю, що в теперішній час українські пілоти мають заробляти набагато більше", – підсумував Дмитро.

Тому більшість пілотів у нас працюють за покликанням і у цього теж є свої плюси.

Раніше ми писали, скільки коштують найпотужніші літаки у світі. Також розповідали, як російський пілот перегнав Мі-8 в Україну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.