Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ілон Маск сприяє обстрілам українських міст – Подоляк звинуватив мільярдера у підтримці Росії

Розповідаємо про те, яку реакцію викликали висловлювання Ілона Маска стосовно відключення Starlink на узбережжі Кримського півострова

Фото: УНІАН, Скріншот, Подоляк/Facebook. Колаж: Pro Війну

Подоляк різко відповів Маску

Фото: УНІАН, Скріншот, Подоляк/Facebook. Колаж: Pro Війну

Останні декілька днів все більшого обговорення в мережі набувають чутки про те, що мільярдер Ілон Маск завадив українським військовим провести важливу операцію. Цю ситуацію прокоментували й в Офісі президента України.

Про це написав представник Офісу Михайло Подоляк у соцмережі Х (Twitter).

Як відреагували в Офісі президента на дії Маска

Зазначимо, що Михайло Подоляк, який є радником Офісу президента України Володимира Зеленського, доволі бурхливо висловився стосовно інформації про те, що Ілон Маск завадив Збройним силам провести військову операцію біля Криму.

"Не дозволивши українським дронам знищити частину російського військового флоту через втручання в роботу Starlink, Ілон Маск дозволив цьому флоту стріляти ракетами "Калібр" по українських містах. У результаті гинуть мирні жителі, діти", — написав Михайло Подоляк.

Також він додав, що зовсім не може зрозуміти тих людей, які досі стають на захист військових злочинців.

Такі різкі слова Подоляка можуть свідчити про те, що офіційний Київ кардинально змінив свою думку стосовно мільярдера Ілона Маска, який ще на початку війни весь час висловлював свою підтримку Україні та надавав чимало допомоги.

Що сказав сам мільярдер з цього приводу

Одразу ж після того, як Ілон Маск піддався численній критиці від українських та міжнародних експертів, йому довелося пояснити власні дії. Пояснюючи ситуацію щодо відключення супутникової мережі Starlink під час військової операції української армії, Маск заявив, що він цього не робив. Мільярдер прокоментував це словами, що він не відключав мережу Starlink біля узбережжя Криму, адже вона там просто не працювала.

"Вказані регіони Starlink не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала", — написав він.

Натомість співзасновник компанії NFTech Маріо Навфаль в соцмережах написав, що скоріш за все, таким способом Ілон Маск намагався уникнути ядерного конфлікту за участі Росії.

"Ілон Маск таємно доручив своїм інженерам відключити мережу супутникового зв'язку Starlink під час великого українського наступу. Цю дію було здійснено, щоб навмисно запобігти раптовому нападу України на російський військово-морський флот", — зазначається у дописі Навфаля.

Додамо, що раніше Ілон Маск відзначався доволі дивними висловлюваннями стосовно війни в Україні та можливого миру.

Нагадаємо, ми також повідомляли про побоювання Маска стосовно ядерної війни. Також ми писали про те, що мільярдер вигадав для захисту користувачів соцмережі Х (колишній Twitter).

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.