Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Інтенсивність зменшується? Що відомо про нічну атаку по Україні

Російські окупанти вночі знову спробували атакувати територію нашої країни

Фото: ДСНС Україна/Telegram

Наслідки атаки

Фото: ДСНС Україна/Telegram

Майже щоночі Росія здійснює атаки по території України. Зокрема, дуже часто окупанти випускають дрони-камікадзе типу "шахед", а також керовані авіаційні ракети. Не стала виключенням і ніч з 30 на 31 жовтня, адже ворог намагався атакувати деякі області України.

Про це розповіли в Генеральному штабі Збройних сил України.

Що відомо про атаку

Вночі окупанти випустили по території нашої країни два безпілотники "шахед", а також 1 керовану авіаційну ракету Х-59. Повідомляється, що всі дрони було успішно збито силами протиповітряної оборони. Зокрема, збиття вдалося зафіксувати на території Миколаївської області, а також на Хмельниччині.

Однак, слід також зазначити, що окупанти, на жаль, змогли завдати удару по території Миргородської громади, що знаходиться на території Полтавської області. За попередніми даними, які оприлюднили представники місцевої ОВА, ніхто з жителів не постраждав. Крім того, немає пошкоджень цивільної чи критичної інфраструктури.

Артобстріли

Також варто згадати, що вночі ворожі сили вкотре обстрілювали територію нашої країни з артилерійських систем. Зазначимо, шо найбільше знову постраждали Марганецька громада на території Дніпропетровської області, а також Бериславський район, що розташований на Херсонщині.

До слова, представники місцевих ОВА розповіли, що внаслідок інтенсивних артобстрілів було зафіксовано доволі багато пошкоджень серед об'єктів цивільної інфраструктури.

Чому Росія не використовує далекобійні ракети

Раніше ми писали про те, що представник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, чому наразі ворожа армія не використовує далекобійні ракети, якими раніше вони часто полюбляли бити. Так, зі слів полковника відомо, що наразі окупанти продовжують накопичувати такі ракети.

"Це високоточні далекобійні ракети так само як і "Калібр". Можливо, вони їх певну кількість зараз мусять відновити, накопичити... Зараз місяць у нас немає обстрілів зі стратегічної авіації. Тож можна робити припущення певні, що вони, можливо, хочуть відновити той ракетний потенціал", – заявив представник Повітряних сил України.

Також Ігнат додав, що ймовірно, ворожі сили, під час ударів по критичній інфраструктурі будуть застосовувати далекобійні ракети. Зокрема, і Х-101, яка, за даними самих росіян може летіти на 5500 км. Проте, речник Повітряних сил зазначив, що ця інформація може бути значно перебільшена.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Росія готується до нових ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі. Також ми повідомляли, що російські окупанти здійснили масований обстріл по Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.