Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни вкотре атакували Україну дронами: що відомо про наслідки

Вночі з 23 на 24 жовтня російські окупанти знову спробували завдати ударів по Україні

Фото: ДСНС/Telegram

Наслідки атаки

Фото: ДСНС/Telegram

Фактично кожного дня армія Росії здійснює обстріли українських територій. Ворог намагається завдати максимальної шкоди, однак протиповітряна оборона працює на відмінно. Так сталося і цієї ночі.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Що відомо про нічну атаку

Вночі проти 24 жовтня окупанти вкотре намагалися завдати серйозної шкоди деяким містам. Зокрема, відомо, що росіяни запускали дрони по різних напрямках, в тому числі й в сторону Заходу, а точніше, Вінницької та Чернівецької областей. Однак, при цьому росіяни випустили доволі незначну кількість дронів-камікадзе — всього лише 6 "шахедів". Це може свідчити про те, що окупанти накопичують озброєння, щоб згодом завдавати більш серйозних ударів.

Також слід відзначити, що українська протиповітряна оборона відпрацювала належним чином, тому всі безпілотники, які були випущені росіянами по території України, вдалося збити. Крім того, додамо, що про роботу сил української протиповітряної оборони повідомлялося і в центральній частині нашої держави. Зокрема, збиття були зафіксовані у Вінницькій, Хмельницькій та Миколаївській областях.

До того ж на Сході тривогу було оголошено декілька разів за ніч, все через можливі удари балістичними ракетами.

Обстріл 23 жовтня

Раніше ми писали про те, що армія окупантів також здійснила масований обстріл дронами-камікадзе "шахед" по території України 23 жовтня. Зокрема, із заяв представників Повітряних сил України відомо, що цю атаку окупанти здійснювали з території окупованого Кримського півострова — з мису Чауда. В ході атаки ворожі сили випустили по території України 13 безпілотників "шахед", 1 крилату ракету Х-59, а також ще один БПЛА, тип якого не вдалося встановити.

Українські сили протиповітряної оборони відпрацювали на відмінно, тому всі повітряні цілі, які росіяни запустили по нашій території, вдалося успішно ліквідувати. Зокрема, про роботу ППО повідомляли в Кіровоградській та Одеській областях. Також відомо, що Сили оборони працювали й у східній частині нашої країни, однак, ця атака росіян була безрезультатною.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російські окупанти завдали удару по терміналу Нової пошти в селі Коротич на Харківщині. Також ми розповідали, що росіяни атакували місто Берислав на Херсонщині.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.