Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Кіт у мішку: чим здивували німецькі Леопарди та чому Україна від них відмовилася

Німеччина відправила Україні транш з небоєздатними танками, які потребували серйозного ремонту

Фото: Вікіпедія, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Німеччина відправила Україні транш з небоєздатними танками Leopard

Фото: Вікіпедія, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Кілька днів тому Україна вислала свою експертну групу до міста Жешув у Польщі для оцінки стану 10 німецьких танків Leopard, які були передбачені для постачання Збройним силам України. Після прибуття фахівців на місце виявилось, що ця техніка має значний ступінь зношення, який виник під час навчання українських військових у Німеччині, і тепер вимагає серйозного ремонту.

Про це повідомляє Spiegel.

За даними видання, з десяти танків Leopard 1A5, які були передані Україні в липні, декілька одиниць також вже вийшли з ладу через схожі проблеми.

Важливо відзначити, що загалом Німеччина планувала передати Україні понад сто танків Leopard 1A5. Ці танки були зняли з озброєння Бундесверу приблизно десять років тому. Однак, оскільки велика кількість таких танків все ще зберігалася на зберіганні, фахівцям доручили якнайшвидше відновити їх до робочого стану.

"Проблеми, що спливли, свідчать про те, що при плануванні поставок танків багато було зроблено неправильно. Вже незабаром після ухвалення політичного рішення про поставку танків інсайдери стали говорити про те, що проблеми з технічним обслуговуванням і поставками запасних частин можна було передбачити", пишуть журналісти.

Наразі Берлін прагне навчити українських техніків, щоб вони були здатні самостійно забезпечувати належний стан та виконувати численні невеликі ремонтні роботи на танках Leopard 1.

ЗСУ невдовзі можуть отримати ракети ATACMS

Президент США Джо Байден поки не схвалив остаточно передачу Україні цих ракет, але представники його адміністрації запевнили, що "знову розглядають можливість постачання восени цього року армійської тактичної ракетної системи (ATACMS) для посилення контрнаступу України".

Раніше Пентагон відмовлявся передавати Україні цю систему, аргументуючи це тим, що американські Збройні сили мають обмежений запас цієї зброї.

Однак, за словами офіційних осіб, плани, що розглядаються в адміністрації, передбачають постачання досить обмеженої кількості цих ракет, що може розрадити побоювання Пентагону з приводу того, що американські запаси можуть бути сильно виснажені.

Раніше ми писали, що відомо про нові БМП YPR-765 PRI, які Україна отримала нещодавно. Також повідомляли про головні характеристики та ціни ППО IRIS-T, яку Німеччина хоче передати нашій державі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.