Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ми вибились з графіку: Буданов дав новий прогноз щодо закінчення війни

Керівник ГУР розповів, що варто очікувати українцям найближчим часом на Півдні та Сході

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Кирило Буданов спрогнозував закінчення війни

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Війна на території України триватиме довше, ніж очікували в розвідці. Насамперед це пов’язано зі значними воєнними ресурсами РФ.

Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю "Українській правді".

Перед цим очільник ГУР заявляв, що до кінця весни 2023 ЗСУ зайдуть в Крим. Натомість зараз він зазначив, що українська армія навіть не відстала, а "вибилась з графіку" через об'єктивні та суб'єктивні причини, які є державною таємницею. Зауважимо, Буданов надав новий прогноз щодо закінчення протистояння.

"По оцінці економіки, без особливих проблем Росія може її (війну – ред.) собі дозволити до 2025 року. За кількістю техніки – до 2026 року максимум. Можливо, трохи швидше, тому що темпи відновлення техніки, які відбуваються зараз у них, не такі високі", — зазначив воєначальник.

До того ж людського ресурсу окупантам вистачить надовго, як і українцям. А от чи буде Росія використовувати все своє населення у війні – питання залишається відкритим.

Також він зазначив, що зараз тривають важкі бої на Півдні та Сході. Але те, що "ЗСУ просуваються крок за кроком" — факт.

Крім цього, Кирило Буданов зазначив, що варіант мирних переговорів з країною-агресором можливий.

"Або коли ми воєнним шляхом повернемо наші території, або коли складатимуться події так, що буде чітка впевненість, що Росія реально починає виводити свої війська по кордонах 1991 року", — повідомив начальник ГУР.

З його слів, РФ намагається "прощупати" міжнародну позицію та позицію всередині України абсолютно різними шляхами саме для переговорів.

Які підвищення отримав Буданов

Нещодавно ми писали, що начальник Головного управління розвідки України згідно з рішенням президента України був підвищений у званні до генерал-лейтенанта з генерал-майора, як це було раніше.

Символічно, що це підвищення для Буданова відбулось якраз на його професійне свято — День воєнної розвідки. Нове звання головний розвідник країни отримує вже вдруге від початку повномасштабного вторгнення. У квітні минулого року він якраз отримав підвищення у званні до генерал-майора.

Де навчається воєначальник

Ми зазначали, що нещодавно було оприлюднено списки вступників до аспірантури університету "Острозька академії", що знаходиться у Рівненській області. Головною несподіванкою стало те, що першим в рейтингу на спеціальність "Політологія" є очільник ГУР МО генерал-лейтенант Кирило Буданов.

Нагадаємо, раніше Буданов розповів, що, скоріш за все, росіяни цієї зими намагатимуться зашкодити українцям та будуть завдавати ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури. Також ми писали, що очільник Міністерства оборони України вже невдовзі планує запровадити низку нововведень для покращення ситуації в країні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.