Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мокрі та в багнюці: розвідка назвала головні проблеми російської армії

У британській розвідці, що військові Росії, яким вдалось вижити, скиглять про те, що сидять мокрими в окопах та не мають як "закип'ятити чаю"

Фото: Facebook / ГУР Міноборони України

Російські військові скаржаться на погані умови на фронті

Фото: Facebook / ГУР Міноборони України

Російські військові скаржаться на тяжкі погодні умови, які спостерігаються взимку на фронті. Вони нарікають також й на низьку мотивацію та відсутність стабільної логістичної підтримки.

Про це йдеться у новому звіті британської розвідки.

У Міністерстві оборони Британії нагадали, що 1 листопада російські військові, яким вдалось повернутися живимо додому, брали участь у військовій конференції "Огарковські читання" в Москві.

Зокрема, російські вояки скаржилися на те, що "тижнями були мокрими з голови до ніг" на фронті.

Один ворожий солдат також зазначив, що через ризик потужних ударів зі сторони Збройних сил України, він "не міг навіть закип'ятити кружку чаю". Також військові Росії скиглили й про те, що живуть і харчуються "одноманітною" їжею в багнюці, що пронизує все навколо".

Британська розвідка наголошує, що підтримувати гідний рівень комфорту в складних польових умовах війни складно для будь-якої армії світу. Але інформація, котра надходить з різних джерел вказує на те, що у Росії вкрай погано дотримуються "базових принципів польового адміністрування".

"Це, ймовірно, частково спричинено дефіцитом мотивованих молодших командирів, а також нестабільною логістичною підтримкою", – пише розвідка.

Який "сюрприз" готують ЗСУ для Росії

Як ми зазначали раніше, українські військові активно готуються відповідати на ворожі атаки. Зокрема, наші захисники збираються атакувати різні регіони країни-ворога взимку.

За словами бригадного генерала Сергія Баранова, атаки дронами-камікадзе "завдадуть чимало проблем" Росії. Це трапиться вже в найближчі кілька місяців. Відомо також, що під ударом опиняться різні області країни-терористики, а також тимчасово окупований Кримський півострів.

"Ми маємо намір отримати вигоду з досвіду, накопиченого нами за попередні роки, і використовувати безпілотники, щоб завдати нищівного удару по росіянах, коли бойові дії будуть набагато статичнішими", – сказав Баранов.

Також за інформацією бригадного генерала, ЗСУ такими новими атаками збираються "закріпити успіх", коли було влучено по військових об’єктах Криму та російських містах.

Нагадаємо, Росія може збільшити кількість авіації. Також ми писали, чому Росія не використовує далекобійні ракети.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.