Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія матиме "чимало проблем"? Який "сюрприз" для ворога готують ЗСУ

Український бригадний генерал розповів, яким чином ЗСУ хочуть "закріпити успіх" нещодавніх атак по військових об'єктах Росії

Фото: ЗСУ

ЗСУ мають намір посилити атаки Росії ударними дронами взимку

Фото: ЗСУ

Українські військові готуються відповідати Росії на підступні обстріли. Зокрема, наші Збройні сили збираються атакувати різні регіони країни-ворога взимку.

Про це розповів бригадний генерал Сергій Баранов у коментарі виданню Independent.

Військовий каже, що атаки дронами-камікадзе "завдадуть чимало проблем" Росії. Це трапиться вже в найближчі кілька місяців. Відомо також, що під ударом опиняться різні області країни-терористики, а також тимчасово окупований Кримський півострів.

"Ми маємо намір отримати вигоду з досвіду, накопиченого нами за попередні роки, і використовувати безпілотники, щоб завдати нищівного удару по росіянах, коли бойові дії будуть набагато статичнішими", – сказав Баранов.

Також за інформацією бригадного генерала, ЗСУ такими новими атаками збираються "закріпити успіх", коли було влучено по військових об’єктах Криму та російських містах.

Коли побільшає ворожих атак по Україні

Раніше ми писали про те, що скоріше за все атаки російської армії стануть набагато масованішими після настання холодів. Ворог готується завдати ударів по критичній інфраструктурі України, розповіла начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

З її слів, наразі не можна виключати ймовірність того, що зміна погодних умов впливатиме на удари з боку Росії. З огляду на минулорічний досвід, кінець осені і початок зими – період більш масованих атак.

"Попередні атакм ми оцінювали, як точкові. Ми попереджали, що це розвідки. 2, 4, 6 "Шахедів" запущені у зону відповідальності означали, що ворог намагався розвідати розміщення наших засобів ППО", – додала начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня.

Чому ні Росія, ні Україна не можуть прорвати лінію фронту

Як ми зазначали вже раніше, ні Україна, на Росія не можуть прорвати лінію фронту з наступних причин:

  • надійна протиповітряна оборона обох сторін;
  • величезна лінія зіткнення;
  • ускладнення наступальних операцій через географічні масштаби війни.

Військові аналітики уточнили, що військові операції останніх тижнів стали всього лиш "продовженням тенденції", яка стала помітною ще на самому початку повномасштабної війни. Мова про те, що баланс наземних бойових дій зазвичай складається на користь сил, які ведуть оборону.

Нагадаємо, Росія може збільшити кількість авіації. Також ми писали, чому Росія не використовує далекобійні ракети.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.