Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія вичікує? Гуменюк розповіла, коли ворожих атак побільшає

Ймовірно, що на сьогоднішньому обстрілі країна-терорист не планує зупинятись.

Фото: УНІАН

До чого готуватися українцям з настанням холодів

Фото: УНІАН

Скорше за все російські атаки стануть масованішими після настання холодів. До того ж ворог готується завдати ударів по критичній інфраструктурі України.

Про це повідомила начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу.

З її слів, наразі не можна виключати ймовірність того, що зміна погодних умов впливатиме на удари з боку Росії. З огляду на минулорічний досвід, кінець осені і початок зими – період більш масованих атак.

"Попередні атакм ми оцінювали, як точкові. Ми попереджали, що це розвідки. 2, 4, 6 "Шахедів" запущені у зону відповідальності означали, що ворог намагався розвідати розміщення наших засобів ППО", – додала начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня.

Скільки "шахедів" росіяни запустили сьогодні

Раніше ми писали, що російські окупанти знову здійснили масовану атаку по території нашої країни з використанням дронів-камікадзе.

За даними Повітряних сил, цієї ночі російська армія випустила по території України близько 40 дронів-камікадзе "шахед". Самі запуски цього разу здійснювали з території Росії — з району Приморсько-Ахтарська, а також з Курської області.

Відомо, що безпілотники були запущені в хаотичному порядку малими групами. В більшості областей України через атаку росіян було оголошено повітряну тривогу.

В результаті, силам протиповітряної оборони вдалося збити 24 дрони, а також одну керовану авіаційну ракету Х-59. В деяких регіонах України було зафіксовано пошкодження.

Цієї ночі росіяни випустили по території Харкова 10 дронів-камікадзе "шахед". Прильоти були зафіксовані у двох районах міста – Шевченківському та Основ'янському.

Також відомо, що в ході цієї атаки росіяни завдали шкоди багатьом об'єктам цивільної інфраструктури. Мова йде про будинки, навчальні заклади, а також автомобілі.

Крім того, місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 1. ст. 438 ККУ (Порушення законів та звичаїв війни).

Також слід додати, що цієї ночі активну роботу ППО було зафіксовано в Одеській, Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

Однак, попри те, що сили оборони збили велику кількість ворожих дронів, деякі цілі було вражено. Зокрема, мова йде про Львівську область, де зафіксовано 5 влучань в об'єкт критичної інфраструктури. Також влучання було зафіксовано в Одеській області, а на Івано-Франківщині уламки "шахеда" впали на гуртожиток, через що виникла пожежа.

Нагадаємо, Росія може збільшити кількість авіації. Також ми писали, чому Росія не використовує далекобійні ракети.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.