Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

На Київщині перевірятимуть лікарні, вокзали й ТЦ – в чому причина

На деякий час в столиці буде посилено перевірки, зокрема, вони відбуватимуться в людних місцях

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Перевірки на Київщині

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

На території Київської області буде збільшено кількість блокпостів, а також відбудуться численні перевірки. Це пов'язано з контрдиверсійними та безпековими заходами.

Про це повідомили у пресслужбі Київської обласної військової адміністрації.

Перевірки на Київщині

Зазначається, що в столиці, а також в області з 28 грудня до 6 січня 2024-го року будуть відбуватися посилені контрдиверсійні, а також безпекові заходи. Під час цих процесів буде встановлено додаткові блокпости, однак, також перевірки будуть відбуватися в місцях масового скупчення людей, зокрема, сюди варто віднести:

  • торгові центри;
  • медичні заклади;
  • супермаркети;
  • вокзали тощо.

"Така робота також сприятиме розшуковим заходам. За даними поліції, через здійснення кримінальних та адміністративних правопорушень в розшуку перебувають понад 11 тис. осіб", – йдеться у заяві представників Київської обласної військової адміністрації.

Варто додати, що жителів міста та області просять носити з собою документи. Також зазначимо, що в заходах братимуть участь працівники СБУ, Національної поліції, Нацгвардії та територіальної оборони.

Де можуть роздавати повістки

Раніше ми писали про те, що працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки згідно з новим проєктом закону матимуть право роздавати повістки в таких місцях:

  • за місцем проживання військовозобов'язаного чоловіка;
  • за місцем роботи військовозобов'язаного;
  • безпосередньо в самому приміщенні місцевого територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • в будь-яких громадських місцях (зокрема на вулиці).

При цьому, варто додати, що серед нововведень народні депутати України розглядають можливість роздавати повістки військовозобов'язаним українцям за допомогою електронної пошти, а також через кабінет військовозобов'язаного, призовника та резервіста.

Наразі такий проєкт закону народні депутати лише розглядають, тому остаточне рішення може суттєво відрізнятися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які українці матимуть право на звільнення з військової служби у 2024-му році. Також ми повідомляли, що думають представники комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки про мобілізацію жінок.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.