Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Обстановка ускладнена: Залужний доповів про ситуацію на фронті

Російська армія продовжує вести наступальні дії, однак Збройні сили України не дають їм можливості просунутися

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Залужний про ситуацію на фронті

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Повномасштабна війна Росії проти України триває вже майже 2 роки. Наразі ситуація на фронті є доволі неоднозначною, однак українські захисники продовжують виконувати свої обов'язки на передовій.

Про це розповів головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час засідання контактної групи "Рамштайн".

Що сказав Залужний

Під час свого виступу Валерій Залужний зробив важливу заяву щодо теперішньої ситуації на фронті. Генерал зазначив, що наразі ситуація на передовій є дещо ускладненою, але контрольованою. Водночас, наша армія продовжує вести не лише оборонні, а й наступальні дії.

Також генерал Залужний доповів про можливі плани, а також загрози з боку російської армії.

Слід додати, що у зведенні Генерального штабу ЗСУ йдеться про те, що ворожі сили й досі активно наступають на Авдіївському напрямку та намагаються оточити саме місто. Однак, всі їхні спроби є безуспішними, адже захисники відбивають атаки окупантів та не дають їм просунутися.

Також варто згадати, що Валерій Залужний вперше за час війни взяв участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн", яке пройшло 22 листопада 2023-го року.

Небезпека в акваторії Чорного моря

Раніше ми писали про те, що речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук зробив важливу заяву щодо небезпеки в акваторії Чорного моря.

З його слів стає відомо, що наразі серйозну загрозу для України становить присутність російської авіації. Також він додав, що будь-який об'єкт з російським прапором є абсолютно законною ціллю для української армії.

Водночас, за його словами, наші Збройні сили роблять все, щоб таких об'єктів ставало якомога менше. Крім того, він додав, що росіяни прекрасно розуміють ситуацію.

"Є деякі успіхи, так ми їх витіснили, в принципі, від наших берегів і південно-західної частини Чорного моря, тобто забезпечуємо безпеку цивільного судноплавства у такий спосіб. Але небезпека, звісно, є. І наразі головною проблемою в акваторії Чорного моря залишається наявність там, присутність там російської авіації. Що стосується акваторій і суходолу, в принципі, тут ми чатуємо, тут все перекрито", – заявив речник ВМС України.

Також військовий зазначив, що наразі в Чорному морі немає носіїв крилатих ракет, які могли б завдавати ударів по території нашої країни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чому російська влада стурбована майбутніми виборами. Також ми повідомляли, чи чутимуть сирену українці при злеті МіГ-31К.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.