Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Постачає Путіну зброю: яка країна найбільше допомагає Росії у війні

За словами очільника Головного управління розвідки, завдяки допомозі Північної Кореї Росія змогла "трохи видихнути" на фронті

Фото: Кремль, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

Північна Корея постачає Росії зброю для війни проти України

Фото: Кремль, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

Найближчим союзником президента Росії Володимира Путіна є Північна Корея. Саме ця країна постачає ворогові зброю для війни проти України.

Про це повідомив очільник Головного управління розвідки при Міністерстві оборони в інтерв'ю Financial Time.

За його словами, саме завдяки допомозі Північної Кореї російські військові змогли "трохи видихнути" на передовій. Буданов запевнив, що без її військової допомоги ситуація для окупантів "була б катастрофічною" в Україні.

"Вони (військові КНДР – ред.) справді передали значну кількість артилерійських боєприпасів. Це дозволило Росії трохи видихнути. Без їхньої допомоги ситуація була б катастрофічною", – сказав він.

Голова української розвідки зазначив, що зараз ворожа країна публічно не визнає, що їй вкрай необхідна зовнішня допомога, адже "це завжди вважалося нижче них, це приниження".

"Саме цим пояснюється пошук Росією зброї в інших країнах", – сказав він.

Росія планує новий наступ

Раніше ЗМІ писали про те, що ворожі військові можуть розпочати новий повномасштабний наступ на Україну влітку 2024 року. Аналітики не виключають, що ворожі військові можуть вдатися до повторної спроби захопити Харків або навіть Київ.

Журналісти з посиланням на українських силовиків зазначають, що метою наступу загарбників може стати повне захоплення:

  • Донецької;
  • Луганської;
  • Херсонської;
  • Запорізької областей.

Американська розвідка припускає, що кінцева мета російського диктатора Володимира Путіна в Україні незмінна. Ворожий президент прагне захопити Україну та підпорядкувати собі все населення.

Як йдеться у документі, це пояснює, чому Росія продовжує наступальні операції на Сході України на декількох напрямках, особливо в районі Авдіївки, а також біля Лимана та Куп'янська.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними Сирського, Росія невдовзі може здійснити черговий наступі. Також ми повідомляли, що в ГУР відреагували на можливий наступ окупантів на Куп'янському напрямку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.