Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Новий наступ росіян: в ГУР прокоментували ситуацію на кордоні

Нещодавно в ЗМІ поширювалась інформація стосовно того, що Росія планує новий наступ на Україну

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Новий наступ росіян

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

За час повномасштабної війни Росія неодноразово здійснювала спроби наступу на українські території. Однак, з деяких джерел стало відомо, що окупанти знову можуть атакувати одну з областей України.

Про те, якою є ситуація на кордоні розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в ефірі "Радіо NV".

Реакція ГУР

Речник ГУР Міноборони Андрій Юсов зазначив, що наразі Україна володіє фактично всією інформацією щодо ситуації на кордоні з Білорусією та Росією. При цьому, наша держава готує реагування на такі дії, тому в жодному разі громадянам не рекомендується впадати в паніку.

"Україна найбільше сьогодні володіє інформацією про те, що відбувається на українських кордонах і з Росією, і з Білоруссю та іншими державами. Звичайно, ми активно обмінюємося інформацією з нашими партнерами, і вся справжня найбільш актуальна інформація відома і нашим партнерам, і, безумовно, українським Силам безпеки і оборони", – сказав Андрій Юсов.

Також він відзначив, що така інформація поширюється або ж в інтересах Росії, або в "рамках реалізації справжньої свободи слова". При цьому, самі мешканці українських міст не повинні впадати в паніку, а тверезо реагувати на будь-які можливі ситуації.

ЗМІ поширюють інформацію про новий наступ

Раніше ми писали про те, що нещодавно видання The Telegraph опублікувало матеріал, в якому йшлося про те, що російська армія може здійснити наступ на Харківську область вже у січні.

В Головному управління розвідки підтвердили інформацію стосовно накопичення ворожих військ в районі Куп'янська. Однак, говорити про те, що окупанти в дійсності можуть розпочати бої в Харківській області вже 15 січня, не можна.

"Разом з тим не можемо стверджувати, що росіяни готують ці дії саме на вказані дати. Українські сили безпеки та оборони вживають необхідних заходів для реагування", – зазначив представник ГУР МО.

Також слід додати, що трохи раніше інший представник Головного управління розвідки України Андрій Черняк зазначив, що окупанти в дійсності накопичують власні сили на сході країни.

Нагадаємо, раніше ми писали про "план Б" від українського президента Зеленського. Також ми повідомляли, на скільки часу Україні може вистачити ракет протиповітряної оборони.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.