Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія планує новий наступ – в ГУР розповіли, яку область можуть атакувати окупанти

Російська окупаційна армія може здійснити чергову спробу наступу на одній із ділянок фронту

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Росія може здійснити новий наступ

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

За час повномасштабної війни російські війська здійснювали доволі багато спроб наступу. Зокрема, частіше за все такі ситуації траплялися на Сході країни.

Про те, де Росія планує новий наступ, розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в коментарі LIGA.net.

Новий наступ росіян

Нещодавно видання The Telegraph повідомило про те, що російські окупанти готуються здійснити наступ на Харківському напрямку, який може відбутися вже в середині цього місяця.

З цього приводу висловилися і в Головному управління розвідки України. Представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що окупанти насправді накопичують сили, а також засоби на Куп'янському напрямку (Харківська область). Однак, говорити про те, що росіяни розпочнуть активні бойові дії вже 15 січня, не варто.

"Разом з тим не можемо стверджувати, що росіяни готують ці дії саме на вказані дати. Українські сили безпеки та оборони вживають необхідних заходів для реагування", – сказав представник ГУР.

Також додамо, що раніше інший представник української розвідки Андрій Черняк підтвердив накопичення російських сил у районі Куп'янська.

"План Б" від Зеленського

Раніше ми писали про те, що радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 Каналу розповів про постачання зброї для нашої держави. Він зазначив, що президент розбирається у всіх процесах та має "план Б".

"Щодо інвестицій в Україну й виготовлення зброї. Президент України сказав про те, що в нас є "план А" і "план Б". "План А", якщо нам ту зброю нададуть, "план Б", якщо ми запросимо ліцензію і виготовлятимемо її самі", – йдеться у заяві Подоляка.

Зазначимо, що за словами радника голови ОП, наразі українській армії найбільше потрібні:

  • безпілотники;
  • ракети великої дальності;
  • літаки та гелікоптери;
  • системи протиповітряної, а також протиракетної оборони;
  • засоби РЕБ.

Український політик також розповів про необхідність збільшення масштабів власного виробництва та зазначив, що минулого року вдалося наростити виготовлення снарядів та дронів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, на скільки часу вистачить ракет протиповітряної оборони нашій державі. Також ми повідомляли, чому українській ППО складно збивати російські ракети "Кинджал".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.