Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

РФ готується до мобілізації на окупованих територіях: кого можуть призвати

У Росії людських ресурсів вистачає тільки для оборони загарбаних територій, натомість ворогу бракує військових для проведення наступальних дій

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Окупанти видаватимуть повістки на території України

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Окупаційна влада намагатиметься усіляко залучати етнічних українців до участі у війні на боці РФ. На деяких територіях уже почали роздавати повістки.

Про це стало відомо з матеріалу проєкту Радіо Свобода "Новини Приазовʼя".

Росія веде облік призовників

За словами міського голови Мелітополя Івана Федорова, окупанти створили три "добровольчих загони", в тому числі Судоплатова, та козачі війська. До того ж вони проводять масовий облік призовників, військовозобовязаних, працівників медичної та комунальної сфери.

"Також пропонують підписувати контракти на військову службу, щоб якось поповнити ряди тих людей, яких вони втрачають на запорізькій лінії фронту. Тож цей процес точно розпочався. Але після інвентаризації мобілізаційного складу, точно розпочнеться повноцінна мобілізація", — повідомив Федоров.

Кого можуть мобілізувати

Заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов нагадав, що минулоріч на Донеччині та Луганщині росіяни "просто пакували чоловіків в буси та відвозили на передову". Саме тому український уряд закликає покидати окуповані території.

Він також зазначив, що мобілізовувати можуть не лише тих, чоловіків, які отримали російські паспорти, а й тих, хто цього не зробив, адже "вулична мобілізація" не омине нікого.

З його слів, з середини 2023 року підприємства, що існують як комунальні та приватні суб'єкти господарювання в межах російської юрисдикції, повинні вести військовий облік. Підприємців, які не дотримуються цього правила, переслідують. Чоловіки будь-якого віку можуть стати на облік. Тому, де-факто, повістку можуть отримати всі чоловіки.

Армії РФ не вистачає солдат

Російський соціолог та публіцист із Німеччини Ігор Ейдман повідомив, що через контрнаступ ЗСУ російська армія не зможе перекрити дефіцит військових, які мобілізовані станом на зараз. До того ж, на відміну від Росії, на окупованих територіях Донецької й Луганської областей примусова мобілізація триває вже давно.

Російські блогери збирають донати на "неочікувані" потреби

Ми вже писали, що раніше Наталя Хім просила свою авдиторію допомогти з коштами на закупівлю снарядів для ватажка терористів "Вагнера" Євгена Пригожина.

Тепер, після спроби наступу на Авдіївку, потреби російської армії різко змінилися. Наталя просить терміново зібрати гроші на мішки для трупів у великій кількості.

"І їй справді доведеться попрацювати: за даними Генштабу, лише за останню добу понад тисячу російських військовослужбовців опинилися у списку очікування дефіцитних пакетів", — зазначив Бутусов.

Російська армія на межі

Раніше ми зазначали, що боєздатність російської армії майже нульова. Експерти вважають, що причиною цього є психічні проблеми військових РФ.

Крім цього, британські експерти зазначили, що лікарі в Росії відправляють на фронт військовослужбовців, які не здатні воювати. До того ж цьогоріч кількість скарг на російські військово-лікарські комісії зросла, якщо порівнювати з минулим роком. Причому в багатьох випадках у задоволенні скарг відмовили або їх залишили без розгляду.

Нагадаємо, Росія готує до війни проти України 60 тисяч "казаків". Також ми писали, що російські військові намагаються просуватися вперед за допомогою важкої техніки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.