Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ворог продовжує здійснювати злочини — що відомо про ранковий удар по Покровську

За даними рятувальників, під час ракетного удару по Покровську постраждало 13 людей, відомо і про одного загиблого місцевого жителя

Фото: Донецька ОВА, ДСНС. Колаж: Pro Війну

Російські військові вдарили по Покровську вранці 13 жовтня

Фото: Донецька ОВА, ДСНС. Колаж: Pro Війну

Ворожі військові вранці 13 жовтня вдарили по Покровську. Місто розташоване на Донеччині, у відносному тилу, але також регулярно зазнає обстрілів.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Відомо, що внаслідок атаки російських військових зруйновані дві будівлі, одна людина загинула, 12 поранені. Згодом кількість постраждалих зросла до 13 людей.

"Сьогодні вранці росіяни ударили по м. Покровськ на Донеччині", — йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією рятувальників, частково зруйновано дві адміністративні будівлі.

"Підрозділами ДСНС з-під завалів врятовано 3 особи", — додали у ДСНС.

Що кажуть в ОВА та в прокуратурі

У Донецькій ОВА підтвердили удар по Покровську на Донеччині.

"Ранок у Покровську почався з ворожих обстрілів. Росіяни завдали удару по середмістю – вже зараз відомо про щонайменше одного загиблого і 13 поранених. Пошкоджено дві будівлі. Тип використаної зброї та остаточні наслідки удару встановлюємо. На місці працюють усі екстрені служби, поранені отримують необхідну медичну допомогу", – йдеться в повідомленні Донецької ОВА.

За інформацією Донецької обласної прокуратури, 13 жовтня о 08:30 російські загарбники обстріляли центр Покровська. За попередніми даними, війська РФ атакували місто ракетами, тип яких встановлюється.

Внаслідок влучання боєприпасів загинув чоловік, ще троє зазнали поранень.

"Крім того, інший засіб ураження поцілив по адміністративній будівлі. Зазнали поранень восьмеро співробітниць державної установи й двоє відвідувачок", — зазначили в Офісі генпрокурора.

Яка ситуація в Авдіївці 13 жовтня

Як ми вже писали, в Авдіївці вже четверту добу поспіль вкрай важка ситуація. Армія РФ посилила інтенсивність обстрілів, але ЗСУ тримають позиції, повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Чиновник уточнив, що під Авдіївкою ворог намагається просуватися вперед за допомогою важкої техніки.

"Четверту добу тривають бої. Запеклі й дійсно без перерви. І стрілецькі бої, і артилерійські дуелі. Гатять з усього, що у них є. Активно працює (ворожа − ред.) авіація. По Авдіївці − ніч дуже гаряча була. Декілька авіаракетних ударів було по самому місту. По позиціях навіть і не рахували − їх дуже багато − сотні обстрілів по позиціях. Десятки за ніч по самому місту", – уточнив Барабаш.

Він каже, що ворожі штурми не припиняються ні вдень, ні вночі.

"Росіяни лізуть, як таргани, їх дуже багато. Вчора дуже багато було застосування броньованої техніки, (окупанти − ред.) йшли колонами. Дуже багато в них і техніки, і особового складу, привозять свіжак", − наголосив місцевий чиновник.

Барабаш також каже, що РФ хоче взяти Авдіївку в оточення – ворог зосередився на ударах з флангів з півночі та півдня.

"Але українські воїни четверту добу стоять незмінно на своїх позиціях, впевнений, що витримають, бо це не люди, це титани", − каже він.

Голова МВА додав, що окупанти б’ють не тільки по населених пунктах, які безпосередньо на лінії фронту, а й далі − по більш тилових. Зокрема, цієї ночі обстрілювали села Очеретинської громади.

Раніше ми розповідали про те, що Україна працює над виробництвом власних далекобійних ракет. Також ми писали про міста, які навряд чи вдасться відбудувати після завершення війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.