Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія гордиться тим, що вміє вбивати: Зеленський різко висловився щодо масованої атаки

За словами президента України, варто якомога швидше ще більше посилювати протиповітряну оборону, Росія має відповідати за скоєне

Фото: ДСНС, ОП. Колаж: Pro Війну

Зеленський відреагував на нову атаку "шахедами"

Фото: ДСНС, ОП. Колаж: Pro Війну

У суботу, 25 листопада, Росія вдалась до "свідомого терору" українців. Це сталось саме у ніч на день пам’яті жертв Голодомору.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський вранці 25 листопада.

За його словами, Росія гордиться тим, що може вбивати.

"Більше 70 "шахедів" у ніч на день памʼяті жертв Голодомору-геноциду. Свідомий терор. Саме в цей час. Керівництво Росії гордиться тим, що може вбивати. Наші воїни збили більшість дронів. На жаль, не всі", – заявив Володимир Зеленський.

Український лідер також запевнив, що країна й надалі працюватиме над тим, щоб якомога швидше посилити власну протиповітряну оборону. Також, на думку Зеленського, варто обʼєднати світ у захисті від російського терору.

"Держава-терорист повинна програти і відповідати за скоєне", – додав президент.

В Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору

У суботу, 25 листопада, в нашій країні вшановують пам'ять жертв Голодоморів.

У ХХ столітті українці пережили три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років.

Наймасштабнішим та найстрашнішим був голод 1932-1933 років – саме його називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом.

Голодомору передувала насильницька колективізація сільських господарств. Відбувалось "розкуркулення" селян, хлібозаготівельна кампанія, масовий терор на селі.

Терор голодом діяв в Україні протягом 22 місяців – це свідома свідома і цілеспрямована політика сталінського уряду, стратегія і тактика якої виконувалася починаючи з 1928 року.

Мета – упокорення українських селян, знищення самостійних селянських господарств – соціально-економічних підвалин української нації.

Найбільше постраждали колишні Харківська і Київська області (теперішні Полтавська, Сумська, Харківська, Черкаська, Київська, Житомирська). На них припадає 52,8% загиблих.

Цей штучний голод Україна та ще майже 30 країн світу визнають геноцидом.

Масована атака "шахедами"

Як ми писали раніше, повітряна тривога в Києва почалась о 2.37 ночі. Місцева влада попередила про небезпек атаки "шахедами". Перші вибухи пролунали у столиці близько 05:00 ранку. Відбій тривоги оголосили лише о 8.46 ранку. Таким чином, небезпека тривала понад 6 годин.

"В Києві працює ППО. Перебувайте в укриттях", — йшлося у повідомленні військової адміністрації.

Згодом мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі розповів про перші наслідки атаки. Так, у Соломʼянському районі впали уламки БпЛА, через які виникла пожежа у приміщенні дитячого садка та в одному з житлових будинків.

"У житловому будинку в Соломʼянському районі, внаслідок падіння уламків БПЛА, сталося руйнування на другому поверсі пʼятиповерхівки. Рятувальники здійснюють роботи з деблокування двох жінок", — повідомив очільник міста.

Падіння уламків ворожого дрону також зафіксували у Подільському районі. А у Дніпровському БпЛА пошкодив багатоповерховий житловий будинок.

"У багатоповерхівці в Дніпровському районі невеликий уламок дрону впав на сходову клітину верхнього поверху. Загоряння немає. Потерпілих наразі не виявили", — додав Віталій Кличко

Відомо також, що внаслідок атаки постраждали п'ятеро жителів міста. Серед них є 11-річна дитина, у якої діагностували гостру реакцію на стрес.

О 07:34 стало відомо, що уламки дрону виявили у Голосіївському районі. За попередніми даними, вони впали на чотириповерховий житловий будинок.

Повітряні сили ЗСУ о 08:14 повідомили, що цієї ночі росіяни випустили по Україні рекордну кількість ударних БпЛА типу "Shahed-131/136".

"Основний напрямок удару – Київ", – зазначається у повідомленні.

Як повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у своєму Telegram-каналі, загалом на Україну летіли 75 російських дронів-камікадзе. ППО вдалося знищити у небі 71 ворожий об'єкт. За попередніми даними, лише на Київському напрямку українські воїни збили 17 БпЛА противника.

Раніше ми писали, що допоможе Україні швидше перемогти Росію у війні. Ще ми розповідали, скільки озброєння отримали ЗСУ від США під час повномасштабної війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.