Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія перекинула до Криму військових з Якутії – який напрямок посилять новобранцями

До Джанкою, який знаходиться на території тимчасово окупованого Кримського півострову, окупанти перекинули військових з іншого кінця Росії

Фото: АТЕШ, Минобороны РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Якути в Криму

Фото: АТЕШ, Минобороны РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Кадрові проблеми в російській армії стало вже повсякденністю, адже фактично кожного дня ворог втрачає велику кількість особового складу. Проте росіяни нерідко відправляють до України військових з республік. Нещодавно стало відомо про поповнення з Якутії.

Про це повідомив партизанський рух АТЕШ.

Якути в Криму

В АТЕШ розповіли, що нещодавно на території тимчасово окупованого Криму, а якщо точніше, то в місті Джанкой, вдалося помітити нову партію російських військовослужбовців. За їхніми даними, ці "бійці" прибули з Якутії.

"Агентами АТЕШ під час розвідки виявлено перекидання особового складу мобілізованих із Якутії до Джанкоя", – заявили у партизанському русі.

Також в АТЕШ повідомили, що ці військові поводяться не надто адекватно, адже вони неохайно одягнені, висловлюються нецензурно та доволі грубо спілкуються з перехожими. Відомо, що згодом таких "бійців" забрала Росгвардія.

Також в АТЕШ розповіли, що перекидання таких військових відбувається не вперше водночас там додали, що на фронт "бойових" якутів відправляють невеликими партіями.

Примусова мобілізація

Раніше ми писали про те, що за даними Центру національного спротиву, росіяни на територіях, які тимчасово знаходяться під їхнім контролем, проводять примусову мобілізацію.

Зокрема, із заяв ЦНС відомо, що примусовий призов стосується:

  • Донеччини;
  • Луганщини;
  • Запоріжжя;
  • Херсонщини;
  • АР Крим.

Там росіяни регулярно видають чоловікам, які взяли російський паспорт повістки.

"Чоловіків змушують приходити туди, щоб нібито встати на облік, а за фактом – мобілізують. Поки що це найбільш поширено у селах, адже там цей процес простіше приховати. Але він вже розповсюджується і на окуповані міста", – йдеться у заяві Центру національного спротиву.

Також слід відзначити, що росіяни ведуть доволі серйозну інформаційну кампанію. Зокрема, відомо, що вони регулярно відсилають на мобільні телефони чоловікам СМС-повідомлення, в яких закликають з'явитися до військкомату та вступити в лави армії окупантів. За ігнорування жителям погрожують штрафом.

Нагадаємо, раніше ми писали про протести дружин мобілізованих окупантів. Також ми повідомляли, чи можуть окупанти мобілізувати жінок до свого війська.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.