Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Вручають повістки та кличуть до військкоматів – як росіяни проводять примусову мобілізацію в окупації

Російські окупанти на тимчасово підконтрольних територіях проводять мобілізацію, в рамках якої призивають українців до своєї армії

Фото: Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Мобілізація на ТОТ

Фото: Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

За час повномасштабного вторгнення російські окупанти здійснили доволі багато злочинів. Однак, наразі вороги продовжують чинити протиправні дії. Зокрема, про це свідчить мобілізація на ТОТ.

Про це йдеться в матеріалі LIGA.net.

Мобілізація на ТОТ

Вже декілька місяців російські окупанти проводять мобілізацію чоловіків до свого війська. В більшості, вони призивають осіб, що проживають на території Росії. Однак, під цей процес також потрапило чимало українців.

Зокрема, мобілізацію окупанти проводять на тимчасово окупованих територіях:

  • Запорізької;
  • Херсонської;
  • Донецької;
  • Луганської областей;
  • АР Крим.

Там вони регулярно видають повістки чоловікам призовного віку, що отримують паспорти Росії.

"Чоловіків змушують приходити туди, щоб нібито встати на облік, а за фактом – мобілізують. Поки що це найбільш поширено у селах, адже там цей процес простіше приховати. Але він вже розповсюджується і на окуповані міста", – йдеться у заяві ЦНС.

Також росіяни ведуть серйозну інформаційну кампанію, в рамках якої чоловіки отримують СМС- повідомленням із закликом з'явитися до місцевого військкомату та приєднатися до служби в російській армії. До того ж, схожу кампанію вони проводять і в соціальних мережах.

Водночас, особам, які не вступають до війська буцімто "загрожує" штраф розміром 30 тисяч рублів (приблизно 12 тисяч грн).

Протести дружин мобілізованих

Раніше ми писали про те, що дружин мобілізованих окупантів не задоволені тим, що їх чоловіків забрали до російської армії та відправили на війну в Україну. В зв'язку з цим, вони вирішили протестувати, однак, влада шукає варіанти вирішення проблеми.

ослідження незалежних російських ЗМІ та коментарі самих протестуючих дружин свідчать про те, що в останні тижні влада, ймовірно, запропонувала збільшити грошові виплати сім'ям в обмін на утримання від протестів", – розповіла британська розвідка.

Також слід зазначити, що буквально декілька днів тому в соцмережах одна з російських груп дружин мобілізованих окупантів опублікувала маніфест "безстрокової мобілізації". Вже невдовзі цю групу звинуватили в поширенні фейків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що росіяни можуть мобілізувати жінок до своєї армії. Також ми розповідали, де російський диктатор Володимир Путін може розпочати нові війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.