Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія все частіше б'є по Україні балістикою — як вберегтися від атак

Військові порадили українцям не нехтувати сигналами повітряної тривоги, спускатися до укриттів і дбати про власну безпеку

Фото: ДСНС, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

Військові закликали не нехтувати сигналами повітряної тривоги

Фото: ДСНС, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

Останнім часом Росія змінила тактику масованих обстрілів України. Ворог відтепер робить ставку на балістичні ракети, які складно збивати.

Українські військові в інтерв’ю виданню "Укрінформ" пояснили, як громадянам захиститися від нових можливих ударів ворога.

Як вберегтися від балістики

Бійці ЗСУ кажуть, що для того, аби зберегти власне життя, варто дотримуватися наступних важливих правил:

  • цивільні громадяни мають змінити своє ставлення до повітряних тривог;
  • влада у містах повинна встановлювати якомога більше мобільних укриттів.

За словами лейтенанта ЗСУ, заступника керівника ЦПД Андрія Коваленка, тактика відходу Росії від великої кількості крилатих ракет та перехід до балістики спостерігається вже досить тривалий час. До цього готувалися, саме тому союзники постачали Україні більше засобів ППО.

"Звісно, потрібно постачати ще більше, але наше суспільство ще живе в парадигмі того, що "шахеди" збивають, крилаті ракети збивають, і під час тривог в місті дуже багато людей почуваються надто вальяжно", – сказав військовий, додавши, що людям "необхідно змінити своє ставлення до повітряних тривог, виходячи з того, що ворог почав більше використовувати балістичних ракет для ударів по Україні".

Водночас офіцер управління 12-ї бригади "Азов" НГУ Дмитро із позивним "Дипломат" розповів, що Росія щільно співпрацює з Іраном та північною Кореєю. Саме із цих країн вагонами постачається озброєння, у тому числі й балістичні ракети.

"До Харкова балістика долітає навіть не за дві хвилини, за 30-40 секунд з Бєлгородської області. Це дуже швидко, збити практично неможливо. Людям потрібно реагувати, ховатися, а друге – це уже звернення до міської влади будь-якого міста, особливо прифронтового, потрібно відкривати нові укриття", – наголосив військовий.

Коваленко зазначив, що зараз головна мета Росії"подавити системи ППО України для того, щоб в майбутньому закидати нас банально ракетами, а потім диктувати свої умови".

"Наша система ППО буде посилюватися, водночас і Києву, і Чернігову слід брати приклад з Харкова та Херсона. У людних місцях мають стояти мобільні укриття. Зараз це вкрай актуально", – вважає він.

Військовий закликав українців не сподіватися на надійний захист ППО і "залізний щит", а якомога краще дбати про власну безпеку.

"Треба мати власну відповідальність, розуміти, де ти сховаєшся, як ти будеш діяти у випадку тривоги в офісі, на вулиці, як міська влада буде діяти, що вона забезпечить для людей", – підсумував заступник керівника ЦПД.

Раніше у ГУР зазначали, що Росія дуже хоче якнайскоріше отримати балістичні ракети від Ірану. Але поки переговори між двома країнами не мають успішного результату.

Нагадаємо, раніше ми писали про наслідки підписання Будапештського меморандуму. Також ми повідомляли, що Росія може розпочати нову війну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.