Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни знову атакують територію України – що відомо про нічний обстріл

Ворожа армія цієї ночі знову атакувала українські території дронами-камікадзе типу "Шахед"

Фото: ДСНС Україна/Telegram. Колаж: Pro Війну

Наслідки нічної атаки

Фото: ДСНС Україна/Telegram. Колаж: Pro Війну

В ніч з 5 на 6 жовтня російські окупанти вчергове здійснили атаку по території України. Сили протиповітряної оборони вдало відбили спроби росіян.

Про це повідомляють Повітряні сили України.

Що відомо про нічну атаку

В південній частині України Сили оборони змогли збити 11 безпілотників "Shahed 136/131". 8 з них вдалося ліквідувати на території Миколаївської області та ще 3 на території Одещини.

Представники Збройних сил додали, що ворог запускав "Шахеди" з території Кримського півострову. На цей раз вони знову використовували маневрування — безпілотники змінювали свій напрямок по декілька разів та тим самим намагалися заплутати українську ППО.

"Під ударом опинилися прикордонна і припортова інфраструктура Подунав'я: пошкоджено зерносховище, зайнялись кілька вантажних автівок, пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали" – заявили в Силах оборони Півдня.

Зазначимо, що всього українське ППО змогло збити 25 з 33 безпілотників типу "Шахед". Зокрема, збиття були зафіксовані в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Харківській, Житомирській та Черкаській областях.

Удар по Харкову

Крім того, 6 жовтня вранці російські окупанти завдали удару прямо по центру Харкова. Вибухи пролунали о 6:46, після чого в області було оголошено повітряну тривогу. Також зазначимо, що удар було здійснено ракетами типу "Іскандер".

За словами мера Харкова Ігоря Терехова сам "приліт" був зафіксований в центральній частині міста. Внаслідок цього 9 місцевих жителів отримали поранення, також загинула одна дитина. Також мер міста додав, що попадання були зафіксовані в Київському та Основ'янському районах Харкова.

Удар по селі Гроза

Раніше ми писали про те, що 5 жовтня росіяни завдали ракетного удару по кафе в населеному пункті Гроза, що знаходиться на території Куп'янського району Харківської області. За попередніми даними, внаслідок цього загинуло вже понад 50 людей, серед них 6-тирічна дитина.

У місцевій поліції стверджують, що з-під завалів вдалося дістати тіла 56 людей.

За словами очільника Міністерства внутрішніх справ України Ігоря Клименка, під час атаки на кафе-магазин у селі Гроза проходили поминки за односельцем, який загинув на війні ще на початку повномасштабного вторгнення. Всього там було близько 60 людей, більшість з яких загинула.

Також додамо, що начальник ГУНП Харківської області повідомив, що на момент удару росіянами по населеному пункту Гроза в кафе не було жодного військовослужбовця.

За попередніми висновками, окупанти завдали удару по кафе-магазину ракетою типу "Іскандер".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Зеленський відреагував на ракетний удар росіян. Також ми повідомляли, скільки українців гине щодня на війні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.