Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Російському флоту кінець? Данілов назвав два сценарії розвитку подій

Секретар Ради національної безпеки та оборони розповів, що може трапитись з російськими кораблями в Чорному морі

Фото: Олексій Данілов/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Війну

Данілов розповів, що чекає на Чорноморський флот РФ

Фото: Олексій Данілов/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Війну

Кораблі Російської Федерації доволі часто здійснюють обстріли по території України, однак іноді вони отримують серйозну відповідь. Секретар Радбезу України розповів, які два варіанти є у Чорноморського флоту РФ.

Про це він написав у соцмережі X.

Які два варіанти мають кораблі РФ

Секретар РНБО Данілов у своєму аккаунті в соціальній мережі висловився з приводу подальшої долі кораблів Чорноморського флоту РФ. На думку українського посадовця, у них залишається лише два варіанти — примусова або добровільна ліквідація.

"Найкращий і найбезпечніший вихід для збереження цілісності майнового-господарського комплексу міста Ахтіар (стара назва Севастополя) і прилеглих територій – добровільне затоплення. Славетні російські військові рефлексії – знищення власного флоту при наближенні противника – мають мати тяглість в часі й традицію наступництва", – сказав Данілов.

Також Данілов додав, що якщо російський флот не самоліквідується, тоді він буде "нарізатися за принципом салямі". Секретар Радбезу додав, що цей процес хоча і є доволі болісним, але все ж бійці Збройних сил України завдають ударів виключно по об'єктах військової інфраструктури.

Додамо, що українські військові досить часто вражають кораблі та катери армії Російської Федерації.

У Севастополі знищено штаб Чорноморського флоту Росії

22 вересня у тимчасово окупованому місті Севастополь, що знаходиться на території Кримського півострову, було знищено штаб Чорноморського флоту РФ.

Спочатку журналіст одного із видань заявив про те, що в місті пролунало три потужні вибухи, від яких затремтіли шибки у вікнах. Деякі Telegram-канали почали розповсюджувати інформацію про те, що в Бахчисарайському, а також в Сакському районах Криму нібито працювала протиповітряна оборона, в результаті чого утворився дим.

Однак згодом в Генштабі ЗСУ підтвердили знищення штабу ЧФ РФ, що знаходився у Севастополі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 20 вересня українські військові атакували командний пункт росіян у Севастополі. Також ми повідомляли про бойові дії у Нагірному Карабасі

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.