Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ситуація біля Бахмута ускладнилася — як Росія змінила тактику

За словами місцевого чиновника, Росія збільшує кількість своїх військових під Бахмутом, в тому числі залучає бійців загонів "Шторм Z"

Фото: Генштаб ЗСУ

Росія посилює свої позиції на Бахмутському напрямку

Фото: Генштаб ЗСУ

На Донеччині, в районі міста Бахмут, останнім часом Росія значно збільшила присутність своїх військових. Також ворог перейшов від оборони до наступу.

Про це розповів командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

"На сході обстановка залишається складною. Ворог не полишає спроб домогтися успіхів і щоденно атакує наші позиції. Особливу активність проявляє в районі Куп'янська, де намагається просунутися вперед одразу на кількох напрямках. У районі Бахмута противник суттєво посилив своє угруповання та перейшов від оборони до активних дій", – наголосив він.

Також військовий уточнив, що сили Росії прагнуть зупинити просування українських військових – для посилення використовують десантні підрозділи. Залучають також бійців загонів "Шторм Z".

"Дії противника підтримуються щільним вогнем артилерії та мінометів. Постійно збільшується застосування дронів-камікадзе. Водночас завдяки професійним і злагодженим діям наших воїнів ворог зазнає великих втрат і не може досягти поставлених цілей", – сказав Сирський.

Він уточнив, що особисто поспілкувався з командирами військових частин на передовій та закликав їх оперативно реагувати на дії ворожої армії.

"Після детального розгляду особливостей характеру та способу дій ворога ми обговорили всі можливі шляхи застосування наших військ. Спланували подальшу роботу. Звісно, можна планувати будь-які дії, але їхня ефективність залежить насамперед від мужності та стійкості наших воїнів, рівня їхньої професійної підготовки. Тому завжди на перше місце ставлю моральну складову й готовність наших військовослужбовців виконувати поставлені завдання", – підсумував Сирський.

Яка ситуація в Авдіївці

Як ми писали раніше, ситуація в місті залишається дуже складною. Ворог наразі перекидає в Авдіївку підкріплення та додаткову техніку, саме тому ЗСУ днями очікують на нові потужні штурми.

За словами начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша, наразі на Авдіївському напрямку фронту триває перегрупування ворожих військ. Сили РФ не залишають спроб штурмувати позиції ЗСУ та захопити місто Авдіївка.

"Зараз здебільшого окупанти проводять активності своєю піхотою, йде перегрупування з їхнього боку. Вони підтягують багато техніки, перекидають особовий склад з інших напрямків. Ми розуміємо, що найближчими днями буде нова хвиля", – розповів Барабаш.

Також, за інформацією місцевого чиновника, на Авдіївському териконі Збройним силам вдається знищувати багато російських військових, "які постійно туди лізуть".

Нагадаємо, раніше ми писали, що очільник Авдіївської міської військової адміністрації розповів, якою є ситуація в місті. Також ми повідомляли, що російська армія змінила тактику ведення бойових дій на Авдіївському напрямку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.