Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Столиця знову під ударом: що відомо про наслідки нічної атаки росіян на Київ

Ворожа армія в ніч з 12 на 13 грудня знову здійснила масований ракетний обстріл столиці України

Фото: ДСНС Україна/Telegram. Колаж: Pro Війну

Наслідки атаки на Київ

Фото: ДСНС Україна/Telegram. Колаж: Pro Війну

Росіяни доволі часто обстрілюють українські міста з використанням ракет, а також дронів. Вночі з 12 на 13 грудня під ударом знову опинилася столиця України, адже окупанти випустили чимало ракет.

Про це йдеться у звіті Повітряних сил Збройних сил України.

Нічна атака на Київ

Згідно з даними, які були опубліковані представниками ЗСУ, вночі, 13 грудня, російська окупаційна армія випустила по території України 10 дронів, а також 10 ракет, які були направлені саме в сторону столиці України – міста Київ.

Відомо, що всі 10 "шахедів", які були випущені по Україні, вдалося ліквідувати силам протиповітряної оборони. За даними Повітряних сил, більшість дронів збили на території Одещини.

При цьому, на Київ було направлено 10 ракет. Зокрема, за даними Генштабу, росіяни випускали по Україні ракети з комплексу С-400, а також "Іскандер". Всі 10 ракет вдалося знищити силам ППО. Однак в деяких районах міста все ж присутні серйозні пошкодження.

Також зазначимо, що внаслідок цієї атаки окупантів постраждало понад 50 українців, серед яких є діти.

Яку зброю Україна віддала Росії

Раніше ми розповідали про те, що після розпаду Радянського союзу наша держава віддала сусідній країні доволі велику кількість озброєння, за допомогою якого зараз Росія обстрілює українську територію.

Зокрема, якщо брати до уваги поділ Чорноморського флоту СРСР та газові борги, то тут слід зазначити, що наша держава передала Росії таке озброєння:

  • три бомбардувальники Ту-95МС;
  • вісім бомбардувальників Ту-160;
  • декілька бомбардувальників Ту-22.

Крім того, слід також зазначити, що ще в 1999-му році прем'єр-міністри Росії та України підписали угоду, в рамках якої наша держава погодилася передати країні-агресорці 575 ракет. Зараз Росія активно використовує це озброєння у війні проти нашої держави.

Крім того, варто згадати, що 9 червня 1995-го року між Україною та Росією було підписано угоду про поділ Чорноморського флоту Радянського союзу. Тоді президенти країн Кучма та Єльцин домовилися, що 81,7% кораблів перейдуть до складу Військово-морських сил Росії, а 18,3% – до складу ВМС України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чим обернулося для України підписання Будапештського меморандуму. Також ми повідомляли, за яких умов наша держава може програти у війні проти агресора.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.