Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У Росії виникли проблеми з "Калібрами": розвідка пояснила, в чому причина

За інформацією Міноборони Британії, Росія має суттєві логістичні проблеми через перебазування Чорноморського флоту до Новоросійську

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Війну

Росія має значні логістичні проблеми в Новоросійську

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Війну

Росія має суттєві проблеми з логістикою Чорноморського флоту в Новоросійську. Саме це негативно впливає на здатність ворога бити по Україні крилатими ракетами.

Про це йдеться в новому звіті Міністерства оборони Британії.

Розвідники наголошують на тому, що зазвичай ворог перезаряджає крилаті ракети в тимчасово окупованому Криму, в місті Севастополь. Однак, там ворожі кораблі все частіше опиняються під влучними ударами українських військових. Виходячи з цього, Росія, ймовірно, розглядатиме Новоросійськ як "найкраще альтернативне місце для перебазування".

Але, за словами Міноборони Британії, проведення переміщення та перезарядки крилатих ракет "Калібр" вимагатиме впроваджувати нові процеси доставки, зберігання, управління та завантаження.

Також у відомстві нагадали, що 13 листопада у Збройних силах України зазначали, що Росія вимушена була призупинити удари морськими крилатими ракетами через суттєві проблеми з логістикою у Новоросійську.

"Росія, ймовірно, намагатиметься прискорити подолання цих проблем, щоб морські крилаті ракети могли бути включені до зимової кампанії з завдання ударів по Україні", – констатує розвідка.

Чи вдасться Росії досягти успіхів під Авдіївкою

Як ми розповідали вже раніше, наразі на Авдіївському напрямку ведуть "слабші механізовані сили" росіян. Але, атаки ворога, не призведуть до швидкого просування. Такі висновки озвучили спеціалісти американського Інституту вивчення війни (ISW), аналізуючи ситуацію, яка складається на передовій.

Аналітики наводять слова українських офіційних осіб про те, що російські військові нещодавно почали проводити нову наступальну операцію в районі Авдіївки. Але, за словами експертів ISW, це здійснюється слабшими механізованими силами, ніж під час попередніх наступальних хвиль, що відбулися в жовтні.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, нашим бійцям вдалось відбити як мінімум 50 атак на Авдіївському напрямку протягом дня, 24 листопада.

Експерти зазначають: великі наземні штурми піхоти, ймовірно, становитимуть значну загрозу українським військам, що обороняються на Авдіївському напрямку, але не призведуть до швидкого просування росіян у цьому регіоні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російська армія може збільшити кількість власної авіації. Також ми розповідали, чому окупаційні війська не використовують далекобійні ракети.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.