Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У російської армії з'явився Starlink – хто надав окупантам термінали

Російські окупанти почали використовувати супутниковий інтернет Starlink на захоплених територіях

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Війну

У росіян з'явився Starlink

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Війну

На тимчасово окупованих територіях вдалося помітити, що росіяни використовують супутниковий інтернет від Starlink. При цьому, Ілон Маск офіційно не співпрацює з ворогом.

Про це повідомив волонтер Сергій Стерненко

Starlink у росіян

8 лютого у Мережі активно почала поширюватися інформація про те, що росіяни на тимчасово окупованих територіях активно використовують Starlink.

Спочатку про це повідомив журналіст, блогер та волонтер Сергій Стерненко, згодом цю інформацію почали поширювати інші ЗМІ.

За слова самого Стерненка, росіяни отримують Starlink через ОАЕ вже з активованими акаунтами. При цьому, вони можуть працювати виключно на тимчасово окупованих територіях, адже компанія Маска не працює на території Росії.

Водночас, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в інтерв'ю 24 Каналу розповів про те, що розвідка ретельно перевіряє інформацію щодо наявності Starlink у росіян.

Зазначимо, що українські військові останнім часом дедалі частіше починають скаржитися на поганий Інтернет від Starlink.

Чотири кроки для перемоги

Раніше ми писали про те, що Олаф Шольц в інтерв'ю The Wall Street Journal розповів про те, що потрібно Україні для того, щоб перемогти Росію.

Зокрема, насамперед тут слід виокремити чотири кроки:

  1. Україна повинна отримувати постійну фінансову та військову допомогу (зокрема, Шольц згадав про нещодавно прийнятий пакет допомоги на суму 54 мільярди євро, однак, на його думку, він повинен бути доповнений ще й військовою підтримкою);
  2. Захід в жодному разі не може допустити війни між Росією та Північноатлантичним Альянсом;
  3. Захід має рухатися в стратегічному ключі по обидва боки Атлантики (незважаючи на те, що Путін намагається підірвати єдність між Україною та Європою);
  4. колективне стримування, а також оборона НАТО повинні бути надійними (Шольц сказав, що єдиним способом здобути перемогу у війні проти Росії є єдність та рішучість).

Додамо, що він початку повномасштабної війни Україна змогла отримати достатньо велику кількість допомоги від Європейського Союзу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Євросоюз виділив новий пакет допомоги для України. Також ми повідомляли, чому Україна прагне стати членом Європейського Союзу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.