Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Удар по 128-й бригаді: Умєров розкрив причини трагедії й чи можна було її уникнути

Нещодавно ворожа ракета влучила по скупченню військових 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

Фото: Генштаб ЗСУ, Pexels. Колаж: Pro Війну

Умєров розповів подробиці трагедії 128-ї бригади

Фото: Генштаб ЗСУ, Pexels. Колаж: Pro Війну

Військових зібрали та вишикували для урочистостей з нагоди Дня ракетних військ та артилерії, під час нагородження пролунав вибух. Стали відомі подробиці трагедії.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

З його слів, наразі уряд знає достеменно та похвилинно всі нюанси події.

"Так – там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували більше десяти автомобілів", – пише Умєров.

У цей час над областю зафіксували російський дрон-розвідник та оголосили повітряну тривогу. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА, а також повідомили про ракетну небезпеку. Однак на місці події ніяких безпекових заходів не було вжито.

Слідство у цій справі продовжує вести ДБР.

Міністр оборони наголосив, що винних знайдуть та покарають. Крім цього, він закликав всіх командирів дотримуватись безпекових заходів.

Ворог вдарив по скупченню військових 128-ї бригади

Раніше ми писали, що у Збройних силах підтвердили, що в результаті ракетного удару по селу на Запоріжжі, на жаль, є жертви серед українських захисників.

З листопада Росія завдала підступного удару по селу в Запорізькій області. Ворожа ракета влучила по скупченню військових 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

ЗМІ з посиланням на джерела в СБУ та МВС писали про те, що військових зібрали та вишикували для урочистостей та нагородження з нагоди Дня ракетних військ та артилерії.

У результаті ракетного удару, на жаль, є загиблі та поранені серед українських захисників, зазначили ЗМІ.

Водночас 4 листопада голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, не повідомляючи деталей атаки, анонсував вшанування воїнів, втім після "офіційної інформації та з дозволу 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади".

Згодом в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ підтвердили інформацію про те, що армія Росії завдала удару ракетою "Іскандер" по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

У ЗСУ зазначили, що в результаті підступної атаки загинули українські військові, а також були поранені місцеві жителі.

"Наразі триває з'ясування обставин. Збройні Сили України співчувають кожній сім’ї, чиїх рідних забрала російська агресія", – додали у СтратКомі.

Водночас у повідомленні не уточнювалося, про яку саме кількість загиблих та поранених військових та цивільних йшлося.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російська армія може збільшити кількість власної авіації. Також ми розповідали, чому окупаційні війська не використовують далекобійні ракети.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.