Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

В Києві дітей не пустили в шкільне укриття під час ракетного обстрілу – деталі скандалу

Охоронець шкільного укриття у Києві не впускав дітей до бомбосховища через те, що вони були з собакою

Фото: УНІАН, Тетяна Даниленко/Facebook. Колаж: Pro Війну

У Києві діти перебували надворі під час ракетної небезпеки

Фото: УНІАН, Тетяна Даниленко/Facebook. Колаж: Pro Війну

Вчора, 14 грудня у столиці сирена звучала 5 разів. Російський винищувач Міг-31К ніс загрозу у вигляді ракет "Кинджал".

Про це повідомили в пресслужбі Прокуратури Києва.

11-річна Саша та 12-річний Богдан разом зі свою собакою під час оголошення повітряної тривоги відправились до укриття школи №40. Однак, охоронець відмовився їх впускати разом із домашнім улюбленцем.

Тоді діти зателефонували мамі. Проте, шукати інше укриття не було сенсу – дівчинка та хлопчик побачили, як ППО збили над ними ракету.

Після інциденту охоронець запевнив, що не міг діяти інакше, адже в деяких школярів може бути алергія на шерсть тварин.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Святошинської окружної прокуратури міста Києва розпочато досудове розслідування за фактом завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження.

Адміністрації навчального закладу загрожує покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі строком до двох років.

Киянам, які постраждали від обстрілів, нададуть допомогу

Раніше ми писали, що перед цим,13 грудня російська ракета вразила Дніпровський район Києва. Уламки ракети пошкодили багатоквартирний будинок, дитячий садочок, кілька автомобілів та прилеглі будинки.

Мешканців пошкодженого будинку евакуювали ще вночі. Станом на зараз тривають слідчі дії, після яких мешканцям дозволять забрати з домівок необхідні речі. Після цього розпочнеться експертиза, яка встановить, чи можна оперативно відновити житло, чи потрібно буде проводити капітальний ремонт.

Під час відновлення міська влада надасть постраждалим мешканцям тимчасове житло. На місці працює пункт обігріву.

Уламки ще однієї ракети впали на територію однієї з міських лікарень у Дніпровському районі. Пошкоджено будівлю моргу, а також корпус медзакладу.

Загалом, внаслідок нічної російської атаки постраждали 53 людини, 20 з них госпіталізували. Також ще 33 людини отримали медичну допомогу на місці.

Обстріли балістикою посиляться

Також ми зазначали, що Росія докладає всіх зусиль, щоб отримати від Ірану балістичні ракети, але наразі переговори між двома країнами не мають успіху.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України АндріАндрій Черняк розповів, що Росія з початку повномасштабного вторгнення намагається домовитися з Іраном про постачання балістичних ракет Fateh-110 і Zolfagar.

Ці ракети мають дальність польоту до 2000 і 700 кілометрів відповідно. Вони оснащені осколково-фугасними або касетними боєголовками, які здатні завдати значних руйнувань.

Черняк зазначив, що Росія "завзято працює" у цьому напрямку, а також докладає зусиль на дипломатичній арені. Однак, наразі переговори не дають результатів.

Ці ракети дозволять Росії завдавати ударів по цілях на великій відстані, що може призвести до ескалації війни в Україні.

Нагадаємо, скільки ракет накопичила Росія. Також ми повідомляли, за яких умов наша держава може програти у війні проти агресора.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.