Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

В окупантів знову "гаряче": на Херсонщині та в Маріуполі пролунали гучні вибухи

На Арабатській стрілці були знищені розміщення військових Росії у двох дитячих санаторіях, а в Маріуполі спрацювала ворожа ППО

Фото: скрін із відео

У Маріуполі пролунали потужні вибухи

Фото: скрін із відео

На тимчасово окупованій Росією території України майже щодня лунають потужні вибухи та спалахують пожежі. 1 листопада неспокійно на Арабатській стрілці та в Мелітополі.

Що відбувається на Херсонщині

За даними місцевих телеграм-каналів, на окупованій Арабатській Стрілці є влучання по місцях розміщення ворожої армії.

Місцеві кажуть, що, ймовірно, ракетами, були знищені розміщення російських військових "щонайменше у двох захоплених курортних закладах". Відомо також, що атаки по базах противника тривають протягом всього дня, люди повідомляють про безпілотники.

За попередньою інформацією, ракетами були вражені дві дитячі бази відпочинку на Арабатській стрілці, які були захоплені ворогом. Там зараз розміщуються зараз російські "располаги":

  • пансіонат Юний в селі Стрілковому;
  • пансіонат "Блакитне полум'я" в тому самому населеному пункті.

Також відомо, що на місце події екстрено виїхали карети швидкої допомоги та пожежні автомобілі.

Потужні вибухи в Маріуполі

Також неспокійно 1 листопада в тимчасово захопленому армією Росії Маріуполі. За даними радника міського голови Петра Андрющенка, там пролунав потужний вибух, який чули жителі всіх районів населеного пункту.

Найімовірніше, каже місцева влада, причина вибуху – спрацювання ворожого ППО в районі Азовсталі. Крім того, в порту Маріуполя окупанти нібито застосувати "димове маскування" (таке саме, котре використали 1 листопада на Кримському мосту).

"З урахуванням знаходження в порту судна морського класу — це додає особливої пікантності та цікавинки події", – написав Андрющенко.

Інших подробиць події ще не надходило, проте чиновник радісно зазначив, що цю новину "можна записати в графу "предбавовна"".

Також Андрющенко виклав у мережу фото, на якому видно багато слідів від прольоту літаків та засобів протиповітряної оборони над портом.

"Небо над портом зараз. Російська авіація нервує разом з ППО. Може, знов позбивають один одного?", – написав він під фотографіями.

Окупанти перекрили рух Кримським мостом

Як ми писали раніше, 1 листопада в Криму оголошували повітряну тривогу, було перекрито рух транспорту Кримським мостом.

Водночас місцевий "губернатор" зазначав, що нібито все добре, то просто російська армія використовує "засоби маскування" у районі Севастопольської бухти. Він запевнив, що це "абсолютно безпечно".

Згодом журналісти уточнили, що рух мостом начебто відкрили за 50 хвилин.

Раніше ми розповідали про те, що Зеленський повідомив про тактику ворога взимку. Крім того, ми писали, що Джонсон розповів, скільки ще буде тривати війна в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.