Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Над Кримським мостом здіймається дим: що відомо

Окупаційна влада повідомила про небезпеку через активізацію бомбардувальників із носіями крилатих ракет в районі мосту

Фото: Карти Google

На Кримському мосту перекритий рух

Фото: Карти Google

У тимчасово окупованому Криму було оголошено повітряну тривогу. Рух морського та наземного громадського транспорту на Керченському мосту призупинено.

Про це передають "Крим.Реалії".

"Губернатор" Михайло Развожаєв заявив, що російська армія використовує "засоби маскування" у районі Севастопольської бухти. Він запевнив, що це "абсолютно безпечно".

Згодом ЗМІ повідомили, що автомобільну частину Кримського мосту нібито відкрили за 50 хвилин після призупинення руху.

Невдовзі було оголошено другу повітряну тривогу у Севастополі.

Кримський міст буде знищено

Раніше ми писали, що крилаті ракети Storm Shadow (SCALP) належать до класу повітря-земля, зброю вперше використала Британія під час бойових дій в Іраку.

За допомогою Storm Shadow ЗСУ зможуть утримувати Крим і Керченський міст під повним вогневим контролем, розповів військовий оглядач Денис Попович.

"Гіпотетично можна припустити, що ми отримали ракети з радіусом дії до 300 км. От візьмімо якісь позиції української армії біля Херсону. Там по прямій до Криму десь кілометрів 80-90. От у нас 300 км, можете собі уявити, куди може дістати ця ракета", – сказав Попович.

За інформацією з відкритих джерел, ракету SCALP можуть адаптувати під Су-24М (Україна).

Президент України Володимир Зеленський на День Повітряних сил ЗСУ оприлюднив відео, в якому, серед іншого, було продемонстровано французьку крилату ракету Storm Shadow (SCALP-EG) з дальністю дії 300 км.

Кримський міст постійно "втомлюється"

Раніше ми писали, що мер Мелітополя детально пояснив, навіщо російським окупантам будувати нову гілку залізниці через Маріуполь по узбережжю Азовського моря.

Окупанти РФ готуються до втрати своїх логістичних шляхів. Саме тому вони хочуть побудувати нову залізницю з Ростова-на-Дону через тимчасово захоплені Маріуполь, Бердянськ та Мелітополь до Криму.

Мер Мелітополя озвучив дві причини, через які РФ прагне якомога швидше побудувати нове залізничне сполучення з Кримським півостровом:

  • першою причиною будівництва нового шляху є "ненадійна ситуація" з Кримським мостом, який зазнав пошкоджень після атак ЗСУ, зараз його росіяни дуже часто перекривають;
  • друга причина – удари Сил оборони по інших шляхах противника.

Саме тому окупанти "похвалилися" планами з будівництва нової гілки залізниці через Маріуполь, Бердянськ та Мелітополь – ближче до цивільних об'єктів на Азовському узбережжі.

Нагадаємо, що сталося в окупованому Криму. Також ми писали, що Росія в паніці виводить кораблі з Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.