Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Здіймаються стовпи густого диму — що сталося в окупованому Криму

У тимчасово окупованому Росією Криму вдень 31 жовтня спалахнуло відразу дві пожежі – в Севастополі та Сімферополі, про причини займань наразі невідомо

Фото: t.me/chp_crimea

У Криму вдень 31 жовтня спалахнули мінімум дві пожежі

Фото: t.me/chp_crimea

На території тимчасово окупованого Криму дуже часто лунають вибухи. 31 жовтня у Севастопольській бухті, де базується Чорноморський флот Росії, також помітили стовпи густого диму.

Про це пишуть місцеві телеграм-канали.

Що відбувається у Севастополі та Сімферополі

Користувачі Мережі зазначають, що нібито в бухті Севастополя сталось значне задимлення на малому протичовному російському кораблі.

Також кримці кажуть, що задимлення не схоже на запуск двигунів корабля, скоріше за все сталась пожежа або спеціалісти проводять якесь випробування димової установки.

Згодом у пабліках з’явилась інформація про ще одну пожежу – вже в районі окупованого Сімферополя.

Місцеві пишуть, що в місті "горить щось у районі Пневматики" – відомо, що стовпи диму люди бачили протягом тривалого часу.

У Міністерстві оборони Росії цю інформацію поки не коментували. Що стало причиною займань також достеменно невідомо.

Росія в паніці виводить кораблі з Криму

Як ми розповідали, Чорноморський флот РФ щодня втрачає свої "потужні можливості". Це відбулось через те, що ворог був вимушений перекинути свої кораблі з Криму до Новоросійська. Причина таких дій агресора – небезпека від атак українськими дронами.

У розвідці уточнили, що переміщення кораблів Чорноморського флоту Росії з Криму триває вже кілька місяців поспіль. Перебазовують все – кораблі, штабну інфраструктуру й навіть підводні човни.

Як жителі Криму чинять опір окупантам

Як ми писали вже раніше, активісти руху "Жовта стрічка" розміщують написи "Крим – це Україна" по всьому півострову. Лише протягом тижня розклеїли понад тисячу таких листівок.

Також українці, які підтримують нашу країну та мріють про якнайшвидше повернення додому, малюють графіті, палять російські газети, збирають відомості про злочини окупантів, а також влаштовують різні акції непокори окупантам.

Місцеві жителі кажуть, що написи про те, що "Крим – це Україна" можна помітити багато де – на зупинках громадського транспорту, на російських рублях та парканах. На дерева та стовпи масово вивішують жовті стрічки.

Раніше ми писали й про те, що окупанти вивозять політв'язнів із Криму. Також ми зазначали, що в Криму затримали адвоката, який захищав українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.