Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Крим — це Україна: жителі півострова вигадали нову схему спротиву окупації

Мешканці тимчасово окупованих територій залишають таємні послання як протест російській владі

Фото: Жовта стрічка

Рух протесту

Фото: Жовта стрічка

Активісти руху "Жовта стрічка" за останній тиждень розмістили понад 1 000 написів "Крим – це Україна" у різних куточках півострова. І це ще не все.

Про це йдеться в соціальній мережі громадської організації.

В Сімферополі, Севастополі, Ялті та інших тимчасово окупованих містах проукраїнські громадяни малювали графіті, спалювали рашистські газети, збирали інформацію про злочини окупантів та проводили різні акції протесту.

Написи "Крим – це Україна" можна побачити на зупинках громадського транспорту, парканах та навіть на рублях. Жовті стрічки майорять на стовпах та деревах півострова.

"Крим – це Україна" на грошовій купюрі
Фото: Жовта стрічка

Час додому
Фото: Жовта стрічка

Все більше людей доєднуються до опозиційного руху через чат-бот "РАЗОМ", де кожен активіст може дізнатися, як чинити ненасильницький спротив анонімно та ефективно. Понад 40 жителів з Криму стали частиною руху за останній тиждень.

Росія перекидає винищувачі до Криму

Раніше ми писали, що Росія хоче перекинути винищувачі МіГ-31 до Севастополя. Але це зовсім не означає, що окупований Крим стане новим постійним місцем їхньої дислокації.

Ворожа країна спрямувала свої винищувачі на окупований півострів. Але це банальне продовження "страшилок" диктатора Володимира Путіна щодо патрулювання акваторії Чорного моря.

Для літаків зовсім не проблема перелетіти з аеродромів, які розташовуються далі, та здійснити патрулювання. Таким чином збільшуватиметься всього-на-всього лише час та тривалість підльотів.

Росія виводить свої кораблі з Криму

Ми зазначали, що у ворожого Чорноморського флоту РФ стає дедалі менше можливостей. Так сталось після того, як країна-агресор вимушена була перекинути свої кораблі з Криму до Новоросійська через високий ризик атак з боку ЗСУ.

За інформацією розвідника, переміщення Чорноморського флоту РФ із тимчасово окупованого Кримського півострова до Новоросійська триває вже понад кілька місяців. Це стосується кораблів, підводних човнів та штабної інфраструктури.

Які наслідки атак по Севастополю

Ми також зазначали, що удари ЗСУ по Чорноморському флоту Росії показали, що Україна зберігає ініціативу в війни. Водночас російський диктатор Володимир Путін втратив над нею контроль.

"Нещодавні удари по Чорноморському флоту є ще одним прикладом того, як Україна зберігає ініціативу. Путін втратив контроль над війною, яку він розпочав, і, як наслідок, Росія ослабла. Цей візит, разом з моїми візитами влітку, зміцнив моє переконання в тому, що Україна переможе. Велика Британія залишатиметься з ними на кожному кроці цього шляху", – наголосив начальник Генштабу Збройних сил Британії Тоні Радакін під час візиту до Києва.

Окрім цього, міністр оборони Британії Грант Шаппс зазначив, що його країна й надалі підтримуватиме і стоятиме пліч-о-пліч з Україною.

Нагадаємо, окупанти вивозять політв'язнів із Криму. Також ми писали, що в Криму затримали адвоката, який захищав українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.