Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Війна не для всіх? Популярна блогерка обурила українців "концертом" у Львові

Київська блогерка Анна Краснова спровокувала черговий скандал у Мережі недотриманням правил дорожнього руху

Фото: Анна Краснова, Pexels. Колаж: Pro Війну

Блогерка Краснова каталась центром Львова без перепустки

Фото: Анна Краснова, Pexels. Колаж: Pro Війну

Дівчина опублікувала у своїй соціальній мережі відео, де вона за кермом автомобіля рухається площею Ринок у Львові. Зауважимо, що ця зона є пішохідною і рух транспорту у цій частині міста здійснюється лише за спеціальними перепустками.

Про інцидент стало відомо з повідомлення директора міського департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олега Забарила.

Крім того, скандальну сторіс блогерка підписала: "Шо тут по пропускам?".

На відео правопорушниця наспівувала російськомовний трек співачки-зрадниці Анни Асті, яка отримала громадянство РФ.

Олег Забарило зауважив, що на момент оприлюднення відео з камер машини Краснової в місті вже не було.

"За це, сподіваюсь, буде належно покарана. Всі відеофакти із зафіксованими номерними знаками уже передаємо в поліцію", – додав директор департаменту.

Фаріон назвала бійців Азову "збродом"

Раніше ми писали, що мовознавця Ірина Фаріон заявила, що не вважає бійців "Азову", які спілкуються російською, українцями та патріотами. Користувачів Мережі обурили такі висловлювання.

Науковиця пропагувала українську мову аж до того, що образила захисників України, які розмовляють російською.

"У мене запитання до них: що вам, хлопці, заважає, коли ви такі моцні? І ви дуже розумні. Що вам заважає виконувати 29 статтю закону про Збройні сили України. Ви, хлопці, знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо в армії немає дисципліни, то немає армії, це зброд тоді", – сказала Фаріон.

Попри це, Фаріон і не називає бійців "Азову" "кацапами".

"Я не можу назвати їх українцями. Якщо вони не говорять українською мовою – то нехай себе назвуть "руськими". Чому вони такі очманілі? Якщо вони такі великі патріоти – покажіть свій патріотизм", — заявила мовознавиця.

Втім, після шквалу критики в Інтернеті Ірина Фаріон, замість вибачень, різко відповіла хейтерам, назвавши їх "бидлом".

Омбудсмен звернувся до СБУ

Раніше ми писали про те, що український омбудсмен Дмитро Лубінець розповів, що він звернувся до Служби безпеки України та Нацполіції через відеоматеріал, на якому транслюються негативні висловлювання про українських військовослужбовців.

Можна припустити, що омбудсмен мав на увазі якраз відео зі скандальною екснардепкою Фаріон, де вона негативно висловилася про російськомовних захисників з "Азову" та 3-ї штурмової бригади.

"Особисто звернувся до відповідних органів державної влади — Національної поліції України, СБУ, Нацради з питань телебачення і радіомовлення щодо перевірки зазначеної інформації та вжиття відповідних заходів реагування", – йдеться у заяві Дмитра Лубінця.

Також омбудсмен додав, що в українській армії служить велика кількість людей, які належать до різних груп суспільства та мають різні інтереси. Тому ніхто не має права займатися дискримінацією.

Нагадаємо, хто з українських чиновників опинився в центрі подій. Також ми писали про те, як українці висміяли Олексія Арестовича.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.