Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Черговий скандал в Мережі: Фаріон назвала бійців Азову "збродом"

Мовознавиця та колишня депутатка видала скандальні претензії українським захисникам щодо мови, якою вони спілкуються

Фото: Ірина Фаріон

Фаріон дорікнула"азовцям" через українську мову

Фото: Ірина Фаріон

Фаріон заявила, що не вважає бійців "Азову", які спілкуються російською, українцями та патріотами. Користувачів Мережі обурили такі висловлювання.

Все почалося з інтерв’ю "Рандеву з Яніною Соколовою" на "5 каналі".

Там науковиця пропагувала українську мову аж до того, що образила захисників України, які розмовляють російською.

"У мене запитання до них: що вам, хлопці, заважає, коли ви такі моцні? І ви дуже розумні. Що вам заважає виконувати 29 статтю закону про Збройні сили України. Ви, хлопці, знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо в армії немає дисципліни, то немає армії, це зброд тоді", – сказала Фаріон.

Попри це, Фаріон і не називає бійців "Азову" "кацапами".

"Я не можу назвати їх українцями. Якщо вони не говорять українською мовою – то нехай себе назвуть "руськими". Чому вони такі очманілі? Якщо вони такі великі патріоти – покажіть свій патріотизм", — заявила мовознавиця.

Втім, після шквалу критики в Інтернеті Ірина Фаріон, замість вибачень, різко відповіла хейтерам, назвавши їх "бидлом".

Експерт перерахував ризики для ЗСУ

Раніше ми писали, що майор запасу зазначив, що завдяки певній паузі у веденні бойових дій, Росія зможе поновити свої сили та підготуватися до нових ударів по Україні.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний нещодавно зазначив, що війна переходить на етап "тривалої позиційної". На жаль, це може "не дуже добре" завершитися для України.

"Журналіст Time Саймон Шустер вже написав, як особи з оточення Володимира Зеленського кажуть, що, сидячи в окопі, війну не виграєш. Це правда. Однак, щоб наступати, потрібні сили, військові не проти, але як це робити? Деякі "стратеги" розповідали, що потрібно в 3-5 разів більше людей", – пояснив майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

Він зауважив, що така перевага особового складу не є обов'язковою. Але точно не має бути у 3-5 разів менше людей.

"Як можна наступати взводом на позиції батальйону? Можна, якщо артилерія зрівняла батальйон із землею, але в нас обмежена кількість снарядів. Можна, якщо розбити з повітря всі укріплення, але у нас немає літаків", – зазначив він.

Коли може завершитися війна в Україні

Ми також зазначали, що на думку генсека НАТО, всі б хотіли швидкого миру. Але, якщо українці припинять боротьбу, то програють Росії.

"Але водночас ми маємо визнати: якщо президент Зеленський та українці перестануть воювати, їхньої країни більше не буде. Якщо президент Путін (президент РФ Володимир Путін – ред.) і Росія складуть зброю, у нас буде мир", – додав Єнс Столтенберг.

Він також впевнений, що Україна колись приєднається до Альянсу.

Нагадаємо, Путін заявив, що США готуються до війни проти РФ та Китаю. Також ми писали, що російська армія намагатиметься захопити всю територію Донецької області вже до 31 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.