Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Є три показники – прем'єрка Естонії пояснила, чому Україна переможе Росію

Кая Каллас вважає, що війна в Україні не зайшла у глухий кут, але все ж потребує набагато більше часу, ніж всі очікували

Фото: УНІАН, Facebook прем'єрки Естонії. Колаж: Pro Війну

Кая Каласс зробила прогноз щодо війни в Україні

Фото: УНІАН, Facebook прем'єрки Естонії. Колаж: Pro Війну

Український контрнаступ не приніс масштабних успіхів, яких від нього всі очікували. Але прем'єрка Естонії Кая Каллас вважає, що ситуація в Україні не патова, просто для перемоги потрібно багато часу.

Про це Кая Каллас розповіла в інтерв'ю для "Голос Америки".

Який прогноз зробила прем'єрка щодо війни

За словами прем'єрки, в Україні відбувається саме війна на виснаження. А для такого типу війни характерні три параметри.

Перше – це люди. Зазначається, що Європа навчає від 30 до 40 тисяч українських військових. Тобто якщо стільки ж тренує Америка, то це 80 000 тренованих солдатів проти строковиків, які відправляються у бій з боку Росії. Це означає, що Україна може бути більш витривалою, ніж Росія з точки зору людей.

Друге – це ресурси. Наголошується, що сукупний ВВП Європи в сім разів більший, ніж у Росії. Також продовжують діяти санкції, а це означає, що російський бюджет має проблеми.

"Вони втратили третину свого бюджету, і не можуть нічого отримати ззовні. У них проблеми", – додала Кая Каллас.

Каллас також нагадала, що оборонний бюджет коаліції Рамштайн у 13 разів більший, ніж у Росії.

Зазначається, що третє це – моральний дух українців, які, на відміну від росіян, захищають свої домівки та близьких.

"Бойовий дух у них однозначно вищий, ніж у Росії. Нам також залишається вірити в перемогу України", – заявила прем'єрка Естонії.

Кая Каллас підкреслила, що всі лідери Європи висловили свою політичну волю щодо підтримки України, тому що для миру у світі важливо, щоб агресія не окупилася. Вона також зазначила, що всі агресори чи потенційні агресори у світі ретельно стежать за ситуацією. Тобто якщо Росія завершить війну з більшою територією, ніж вона зараз має, а світ з цим погодиться, то тоді всі агресори та потенційні агресори побачать, що агресія окупається.

"Отже, ми побачимо ще більше, і це буде дорожче, ніж підтримувати Україну, щоб Росія програла цю війну", – підсумувала Кая Каллас.

Коли Україна може вступити в ЄС

Ми вже писали раніше, що переговори щодо українського членства відбудуться вже на початку наступного року. Однак точна дата ще не відома.

Дмитро Кулеба повідомив, що "переговори навряд почнуться на Різдво", бо в Європі прийнято від 20 грудня святкувати та йти у відпустку.

Зазначається, що Київ розраховує на переговори вже на початку 2024 року в широкому розумінні. Але велика ймовірність, що йдеться не про січень.

Крім цього, до березня Європейська комісія представить ще один звіт про виконання Україною тих побажань, які вимагають у Євросоюзі.

Раніше ми вже писали, що Міжнародна допомога Україні наступного року зазнає змін. Також ми розповідали, що президент Америки Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін обговорили війну в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.