Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Здалися в полон, почувши Буданова: як очільник ГУР брав участь в спецоперації

Один зі спецпризначенців Головного управління розвідки розповів подробиці щодо операції за участю Кирила Буданова

Фото: УНІАН, Кирило Буданов/Facebook. Колаж: Pro Війну

Буданов змусив здатися окупантів в полон

Фото: УНІАН, Кирило Буданов/Facebook. Колаж: Pro Війну

Кирило Буданов вже доволі тривалий час обіймає посаду начальника Головного управління розвідки. За час повномасштабного вторгнення він був двічі підвищений у званні, однак нещодавно стало відомо, що головний розвідник країни особисто бере участь в операціях.

Про це РБК-Україна розповів командир групи ПЗРК спецпідрозділу ГУР "Артан" Олександр "Лютий".

Змусив здатися в полон окупантів

"Лютий" розповів, що бійці ГУР доволі часто проводять важливі операції, а в деяких з них особисто участь бере сам начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов. Зокрема, під час виконання однієї з них генерал-лейтенант Буданов змусив майже 20 окупантів здатися в полон нашим військовим.

"Під час одного з завдань штурмова група противника намагалася без вогневого ураження просто покинути зону дії, бо зрозуміла, що чинити опір вже не здатна. Тоді якраз з нами був присутній Кирило Олексійович. Він буквально в особистій розмові, лише одними переговорами по рації, змусив 19 росіян просто здатись у полон. Це неймовірна сила духу. Усі тоді відчули такий моральний підйом, коли почули голос нашого начальника. Адже більшість тоді не здогадувалися, що разом з нами, у нашому секторі, знаходиться начальник ГУР", — розповідає боєць ГУР.

Крім того, Олександр також розповів, що бійці його спецпідрозділу за останній час провели доволі багато операцій в районі акваторії Чорного моря. Зокрема, відомо, що саме бійці "Артану" брали участь у звільненні "веж Бойка", які знаходяться між Кримом та островом Зміїний.

Буданов зробив заяву про війну в Ізраїлі

Раніше ми писали про те, що начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов висловився щодо ситуації на Близькому Сході. Зокрема, очільник ГУР відзначив, що в атаці ХАМАСу на Ізраїль, очевидно, є "російський слід".

"Перш за все нам чітко відомо, що трофейна зброя з України все-таки передавалася росіянами угрупованню ХАМАС. Здебільшого це піхотне озброєння. Є деяка інформація про те, що щось заходило до Хезболли, але наразі достовірно нам це невідомо", – заявив ГУРівець

Крім того, слід зазначити, що Буданов звернув увагу на використання бойовиками дронів у боях. Він зазначив, що така тактика зародилася у війні Росії проти України, тому, оскільки "нас" на Близькому Сході не було, це все справи рук ворога.

Також Кирило Буданов додав, що Україні немає чому хвилюватися в тому випадку, якщо конфлікт в Ізраїлі буде тривати недовго. Проте, якщо ж ця війна затягнеться, тоді все може змінитися, адже постачати зброю доведеться не лише Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали, яку трофейну зброю з України окупанти передали терористам ХАМАСу. Також ми повідомляли, що палестинське ісламістське воєнізоване угруповання атакувало Ізраїль.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.