Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Жителів Криму закликали ховатися в укриття: що відомо про вибухи

Окупанти Кримського півострова цинічно та брехливо пояснили дим, який видніється в районі бухти Севастополя та закликали йти в укриття

Фото: скрін

У Криму пролунала серія потужних вибухів

Фото: скрін

Ввечері в п’ятницю, 20 жовтня, на тимчасово окупованому Кримському півострові пролунала серія потужних вибухів. У місті навіть було оголошено повітряну тривогу.

Про це пише так званий "губернатор" Криму Михайло Развожаєв.

Російські окупанти закликали місцевих жителів:

  • перекрити газ та воду;
  • щільно закрити вікна;
  • вимкнути з мережі всі електричні прилади;
  • кримців також попросили негайно сховатися за несучими стінами;
  • людям, які ввечері на час тривоги перебувають на вулицях, рекомендовано пройти до уктриттів.

Також представник російських окупантів зазначив, що в районі бухти в Севастополі видніється дим. За його даними – це нібито "військові використовують табельні засоби маскування".

До цього у мережі з’явились повідомлення, що через загрозу ракетного удару окупанти закрили Кримський міст.

Ворог хоче побудувати нову залізницю

Як ми вже писали, росіяни готуються до втрати своїх логістичних шляхів. Через це вони хочуть збудувати нову залізницю сполученням Ростов-на-Дону-Маріуполь-Бердянськ-Мелітополь-Крим, зазначив мер Мелітополя Іван Федоров.

На його думку, такий маршрут скоро може стати для РФ логістичним шляхом для перекидання техніки та військ.

Місцевий чиновник перерахував дві причини, чому РФ хоче якомога швидше побудувати нове щалізничне сполучення з Кримським півостровом:

  • першою причиною будівництва нового шляху є "ненадійна ситуація" з Кримським мостом, який зазнав пошкоджень після атак ЗСУ, зараз його росіяни дуже часто перекривають;
  • друга причина – удари Сил оборони по іншим шляхам противника.

Саме тому окупанти "похвалилися" планами з будівництва нової гілки залізниці через Маріуполь, Бердянськ та Мелітополь – ближче до цивільних об'єктів на Азовському узбережжі.

Крім того, під ризиком ліквідації знаходиться залізниця, яка проходить поблизу Токмака.

"Тож вони розуміють, що це буде єдиний маршрут із тимчасово окупованого Криму на територію Росії. Тому саме тому сьогодні вони вибудовують цю логістику, прокладають нове полотно залізниці, щоб покращити перекидання військового обладнання та військової техніки, бо Крим незабаром стане нефункціональним у цій частині для них", – сказав мер Мелітополя.

Чому РФ боїться залишати акваторію Криму

Також ми вже розповідали, що останнім часом ворожі кораблі бояться залишати акваторію Кримського півострову через побоювання атак на кораблі Чорноморського флоту РФ із боку ЗСУ, зазначила речниця

На думку речниці Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, стан флоту Росії погіршується день у день. Саме тому російський Чорноморський флот уже не заходить далі за мис Тарханкут.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Збройні сили України завдали удару по командному пункту армії Російської Федерації в Севастополі. Також ми писали про гучні вибухи в російському місті Курськ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.