Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

ЗСУ отримали вітчизняні дрони Scythe: на що вони здатні та скільки коштують

У Мережі з’явились кадри тестового польоту українського безпілотника-камікадзе AQ 400 Scythe

Фото: скрин. Колаж: Pro Війну

В Мережі з’явилось відео роботи українських дронів Scythe

Фото: скрин. Колаж: Pro Війну

Scythe називають покращеним аналогом російських Shahed-131/136. Зараз їх виготовляє компанія Terminal Autonomy кількістю 50 одиниць на місяць.

Відповідний ролик поширив український журналіст Андрій Цаплієнко.

Вітчизняний БпЛА має низку переваг:

  • корпус вироблений із фанери;
  • здатний нести 32 кг вибухівки;
  • дальність польоту – 750-950 км.

Вартість цього безпілотника стартує від 15 тисяч доларів. Однак ціну на кожен такий безпілотник порахувати важко.

"Загальні витрати можна варіювати, тому що є опція "рій": коли головний безпілотник супроводжує ще 9 за ним у район цілі", – звернув увагу Цаплієнко.

Камишін розповів, чи здатна Україна забезпечити себе снарядами

Раніше ми писали, що Міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін повідомив, що Україна збільшила виробництво зброї у рази порівняно з минулим роком. Однак цього все ще недостатньо, щоб забезпечити потреби армії в умовах війни.

"Зараз ми виробляємо у рази більше зброї, ніж за весь минулий рік. Але це в будь-якому разі досить далеко від того, скільки нам потрібно", – сказав Камишін на брифінгу на теренах Промислового форуму НАТО у Стокгольмі.

Він зазначив, що Україна розраховує на допомогу партнерів із Заходу, оскільки війна проти Росії є найбільшою війною поколінь.

"Тому що в нас найбільша війна поколінь. І рівень споживання снарядів досить високий", – наголосив Камишін.

Міністр також повідомив, що Україна виробляє дрони тисячами, а до кінця року це будуть десятки тисяч за місяць.

Ці заяви свідчать про те, що Україна докладає зусиль для збільшення власного виробництва зброї. Однак війна триває, і потреба в зброї залишається високою. Тому Україна продовжуватиме розраховувати на допомогу партнерів із Заходу.

Що відомо про дрони, які вироблятимуть в Україні

Також ми зазначали, що для посилення своїх військових можливостей Україна уклала угоду з французькою компанією Turgis&Gaillard про виробництво та збірку безпілотників Aarok.

Відповідна угода була підписана під час візиту до Києва міністра Збройних сил Франції Себастьяна Лекорню.

Військові оглядачі вважають, що французький дрон Aarok є копією турецьких безпілотників Байрактар.

Aarok – це середньовисотний безпілотник, який може виконувати розвідувальні, спостережні та рекогносцирувальні місії. Він оснащений високоефективними оптико-електронними та електромагнітними сенсорами.

Безпілотники Aarok будуть використовуватися українськими військовими для збору інформації про розташування та пересування російських військ. Вони також можуть бути використані для наведення артилерії та авіації на цілі.

Нагадаємо, Німеччина разом з країнами-партнерами розглядає можливість тимчасової передачі систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM Україні. Також ми писали, якщо в США не проголосують за новий пакет військової допомоги для України, то в бійців ЗСУ буде дефіцит озброєння.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.