Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Звільнення українських територій – Зеленський розповів, де можуть виникнути труднощі з деокупацією

Деокупація Кримського півострову обговорюється вже тривалий час, однак, нещодавно президент Зеленський зробив важливу заяву на рахунок цього

Фото: Володимир Зеленський/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Зеленський зробив заяву про деокупацію

Фото: Володимир Зеленський/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Крим та деякі території Донецької і Луганської областей знаходяться під російською окупацією вже понад 9 років. Однак, серед вищого військово-політичного керівництва вже не один раз лунали заяви щодо звільнення територій, які зараз контролюють окупанти.

Про деокупацію Криму та Донбасу висловився президент України Володимир Зеленський під час спілкування з миколаївськими студентами.

Звільнення Криму та Донбасу

На думку лідера держави, звільнення Кримського півострову буде більш легким процесом, аніж деокупація територій Донбасу.

"Може так статися, що ми території повернемо раніше, ніж цих людей. Так може бути. Наприклад, якщо ми беремо Донбас, люди живуть там 10 років, живуть в іншому просторі і це довгий процес. Може бути по-різному. Я вважаю, що складніше з Донбасом. Мені партнери колись казали: вам буде майже неможливо повернути Крим і дуже складно повернути Донбас. А на мою думку, якщо ми говоримо про людей, все одно території повертаються з людьми, якщо люди не хочуть – буде дуже складно", – сказав президент.

Також він додав, що повернути жителів Донецької та Луганської областей до нормального життя буде дещо складніше. Все через те, що тривалий час на цих територіях тривали бойові дії, а також тут присутня велика кількість сепаратистів.

Водночас, в Криму бойових дій не було, тому, на думку президента півострів чекає на повернення.

Три перемоги

Раніше ми також писали про те, що президент України Володимир Зеленський назвав три перемоги, які потрібні нашій країні. Так, з його слів стає відомо, що наразі наша держава потребує:

  • прийняття нового пакету військової допомоги Конгресом Сполучених Штатів Америки;
  • підтримки Європейського Союзу, зокрема, щоб партнери змогли ухвалити новий пакет допомоги розміром 50 мільярдів євро;
  • відкриття діалогу щодо майбутнього членства нашої держави у Європейському Союзі.

"Це мотиваційний крок для нас, для тих хто працює, хто навчається, і для тих хто повинен щоденно мотивуватись різними кроками, хто віддає своє життя на полі бою. Я вважаю, що сьогодні ці три речі важливі та найближчим часом ми повинні досягти результату", – додав Зеленський.

Варто зазначити, що таку заяву президент України зробив під час спільної пресконференції з президентом Латвії.

Нагадаємо, раніше ми писали, чи існував конфлікт між Залужним та Зеленським. Також ми розповідали про замахи на Володимира Зеленського.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.