Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія посилила атаки: у яких регіонів України реальні проблеми із захистом неба

Президент каже, що складна ситуація з ППО склалась в прикордонних територіях України, які межуть із Росією та Бллоруссю

Фото: Нацгвардія, ОП, ДСНС. Колаж: Pro Війну

Зеленський назвав регіони з найгіршим захистом від повітряних атак

Фото: Нацгвардія, ОП, ДСНС. Колаж: Pro Війну

В Україні є області, в яких склалась особливо складна ситуація із захистом неба від повітряних атак російських військових. Це, зокрема, прикордонні території з Білоруссю та Росією.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками Міжнародного саміту Grain from Ukraine.

У яких регіонах складно з ППО

За словами українського лідера, звичайно, ж дефіцит протиповітряної оборони є й в столиці. Але, є міста, де з ППО "реальні проблеми" – зокрема, "вкрай складно" містам, де використовується різна зброя, яка долітає.

"Тобто ми говоримо не тільки про ракети, про дрони, балістику. Говоримо про С-300, артилерію тощо. Тобто прикордонні області з Росією, з Білоруссю або області, які частково тимчасово окуповані – Запоріжжя, Херсон, Дніпро. Донецький напрямок – дуже складно", – сказав глава держави.

Також український президент уточнив, що окрім перерахованих вище регіонів, складна ситуація з ППО у таких областях:

  • Сумській;
  • Чернігівській;
  • Черкаській.

Президент Володимир Зеленський під час пресконференції також вкотре звернув увагу на те, що Україна передала конкретним державам-партнерам відомості про дефіцит озброєння протиповітряної оборони. Мова йде про союзників, які мають на озброєнні відповідні системи або у них наявні виробничі потужності.

Чому союзникам вигідно надати ППО Україні

Раніше ми писали, що ворожа країна продовжує накопичувати озброєння для нових потужних атак по території України. Саме тому, за словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеба,вкрай важливо якнайскоріше посилювати нашу протиповітряну оборону.

Чиновник навів дуже цікаві дані, які якнайкраще пояснюють, чому зараз дуже важливо посилювати оборону неба. За даними Кулеби, ремонт пошкодженої внаслідок ворожих атак критичної інфраструктури обійдеться державі набагато дорожче, аніж посилення ППО.

Очільник МЗС опублікував статистику, яка демонструє "просту математику" щодо підтримки України:

  • вартість однієї ракети для Patriot становить 4,1 мільйона доларів;
  • відновлення пошкодженої електростанції коштуватиме 19,1 мільйона доларів.

Таким чином, каже Кулеба, варто посилювати українську ППО, адже це допоможе заощадити ресурси в майбутньому та зберегти людські життя.

Раніше ми повідомляли, що в ЄС оцінили, чи готова українська енергосистема до зими. Також ми писали, як довго тривав перший блекаут.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.