Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Протирадіаційне укриття та басейн: що відомо про садочок, який відбудовують в Ірпені

Влада Київщини розповіла, хто фінансує зведення сучасного дитячого садочка замість того, який був зруйнований окупантами

Фото: КОВА. Колаж: Pro Війну

В Ірпені будують сучасний садочок, який вміщатиме до 300 дітей

Фото: КОВА. Колаж: Pro Війну

На Київщині в Ірпені почались роботи з будівництва нового корпусу дитячого садка, який постраждав внаслідок дій російських військових. Частина будівлі була зруйнована внаслідок влучання снаряду.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

"В Ірпені на Київщині розпочалися роботи з будівництва нового корпусу дитячого садка, який значно постраждав на початку повномасштабного вторгнення РФ", - йдеться в повідомленні.

Місцева влада зазначає, що через влучання снаряду в березні 2022 року частина будівлі була повністю зруйнована, пошкоджені фасад, стіни і покрівля, вибиті вікна та двері, зруйновані ігрові майданчики та понищені електричні мережі.

У КОВА зауважили, що заклад дошкільної освіти № 2 "Веснянка"" – єдиний дитячий садок у густонаселеному мікрорайоні міста. До війни його відвідували 160 дітей. Нова будівля розрахована приблизно на 300 дітей.

Хто виділив кошти та що відремонтують

Відновлення закладу відбувається за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Реконструкція передбачає:

  • будівництво нового корпусу замість зруйнованого;
  • зведення спортивного та ігрових майданчиків;
  • зовнішнє та внутрішнє опорядження будинку;
  • монтаж вікон і дверей;
  • застосування енергоощадних технологій.

Крім того, у підвальному приміщенні нового корпусу передбачено протирадіаційне укриття. Також у садочку збудують 15-метровий басейн.

У Київській ОВА запевнили, що під час будівництва будуть враховані всі принципи безбар’єрності для забезпечення комфортного навчання і виховання всіх груп дітей.

Росія зруйнувала третину шкіл на Харківщині

Раніше ми писали про те, що російська армія з моменту початку повномасштабного вторгнення зруйнувала більше третини шкіл в Харківській області. Такі дані оприлюднили представники екоінспекції, які підраховували збитки. За їхньою інформацією, за весь час війни Росія завдала збитків навчальним закладам Харківщини на суму понад 23 млрд грн.

Серед завданих збитків особливо виділяється засмічення територій навчальних закладів склом, папером, пластиком, будівельними відходами, а також металом, частинами ракет та інших боєприпасів.

Відомо, що всі дані стосовно проведеної інспекції вже були передані у відповідні державні установи, які займуться розслідуванням.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про серйозні збитки через окупацію Криму. Також ми повідомляли про корупційний скандал у військкоматі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.