Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Масований удар по Києву — скільки триватиме відновлення пошкодженого будинку в Солом'янському районі

Депутатка Київради повідомила, що ремонт пошкодженого уламками російських ракет будинку в Солом'янському районі триватиме від 6 місяців до року

Фото: ДСНС. Колаж: Pro Війну

Відновлення будинку триватиме до одного року

Фото: ДСНС. Колаж: Pro Війну

Росія завдала масованого ракетного удару по Києву зранку 2 січня. Внаслідок атаки загарбників було пошкоджено багато об’єктів цивільної інфраструктури.

Депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова розповіла, скільки часу триватиме ремонт пошкодженого ворожою ракетою будинку в Солом’янському районі столиці.

За її словами, ремонтні роботи щодо відновлення пошкодженого уламками ракет будинку триватимуть від 6 місяців до року. При цьому важливо, щоб постраждалі власники квартир залишили заявки на відновлення у додатку "Дія".

"Із практики тих руйнувань, які до того в Києві відбувались (внаслідок російських обстрілів. – ред.) – відбудова займе від пів року до року. Дуже важливо, щоб усі постраждалі власники квартир залишили заявки на відновлення у додатку "Дія", – наголосила Семенова.

Хто допомагав постраждалим

За словами депутатки, усі мешканці пошкодженого будинку забезпечені тимчасовим житлом. Постраждалим із розміщенням допомагали:

  • місцева влада;
  • відгукнулись також і небайдужі кияни.

"Наразі усі потерпілі розташовані або в лікарні, той хто, на жаль, постраждав під час вибуху (збитої ракети), або знайшли житло у родичів, знайомих. З розселенням допомагала і Солом’янська РДА. Дуже багато відгукнулось мешканців Києва, які готові були прийняти у своїх квартирах постраждалих. Бо зараз морози та навіть, якщо квартира ціла, але немає вікна чи пошкоджена стіна – треба розуміти, що там неможливо жити", – резюмувала Семенова.

Масована атака 2 січня

Як ми писали раніше, вночі та зранку 2 січня російські нелюди завдали потужних ударів по Україні, зокрема, по Києву та Харкову. У столиці зафіксовано падіння уламків у багатьох районах, виникли пожежі, а також є вимкнення світла та води. У Харкові постраждало понад 40 мирних жителів.

У будинку в Соломʼянському районі рятувальники деблокували 17 людей. Крім того, 117 мешканців вивели з будинку. Постраждали 20 людей, 19 із них медики госпіталізували, розповів мер столиці Віталій Кличко.

Місцевий голова також повідомив, що у Подільському районі палала складська будівля. Пожежа на площі 2000 м кв. На місці події працювали екстрені служби.

Через ракетний удар 2 січня по Києву вже відомо про:

  • 54 постраждалих (у більшості із них мінно-вибухові травми різного ступеня тяжкості);
  • 2 загиблих.

У Києві пошкоджена важлива для ЗСУ фабрика

Раніше ми розповідали, що внаслідок потужного ракетного удару 2 січня в Києві постраждала відома фабрика військового тактичного одягу М-Тас.

"Виробничі потужності та складські приміщення М-Тас були пошкоджені/знищені. Після встановлення ступеня пошкоджень і завданих збитків, буде розпочато посилання наявних товарів та/або повернення коштів", – повідомила компанія.

М-Тас (Militarist Nactical) – це відомий вітчизняний виробник тактичного спорядження, одягу, взуття та інших аксесуарів. Компанію у 2014 році заснували Олександр Карасьов і Денис Головко. Їхній одяг носять перші особи держави на чолі з президентом Володимиром Зеленським і головнокомандувачем Валерієм Залужним.

Нагадаємо, раніше ми писали про масштабний обстріл по Україні 29 грудня. Також ми повідомляли, що Росія нагнітає ситуацію в Чорному морі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.