Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Роботи тривають: Шмигаль розповів, куди спрямували 62 млрд грн з Фонду відновлення

Для відбудови інфраструктури України, що постраждала внаслідок ворожих атак, уряд виділив 62 млрд грн

Фото: УНІАН

В Україні тривають роботи з відновлення

Фото: УНІАН

З Фонду відновлення витратили велику суму коштів. Ці гроші підуть не лише на поновлення критичної та соціальної інфраструктури, але й на поліпшення стану укриттів.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

З його слів, насамперед наразі важливо завершити ремонтні роботи у сфері енергетики, адже Україна увійшла в новий опалювальний сезон.

"Другий напрямок відновлення – критична та соціальна інфраструктура. 62 млрд грн ми виділили з Фонду відновлення. З них 11,3 млрд грн – на відновлювальні проєкти в соцсфері та ЖКГ. 3,5 млрд грн – на будівництво та відбудову інфраструктури, житла та громадських споруд. Ще майже 19 млрд грн – на виконання робіт на об’єктах енергетики", — повідомив Шмигаль.

Крім цього, житлові програми "єВідновлення" та "єОселя" також матеріально забезпечили. Загалом на житлові компенсації українцям, чиє житло постраждало від обстрілів, спрямовано 4,4 млрд грн.

До того ж із вищезазначеної суми кошти пішли також на розмінування та підтримку малого й середнього бізнесу.

Скільки українців уже отримали компенсацію

Раніше ми писали, що у рамках державної програми "єВідновлення" українцям продовжують виплачувати кошти. Кількість заявок на компенсацію росте з кожним місяцем, але їх розгляд не стопориться. Понад 25 тисяч звернень вже опрацювали, а 74% заяв на виплати погодили. Водночас зменшився середній чек покупки.

Станом на 11 жовтня отримано 50 383 заяви на компенсацію за пошкоджене в результаті війни майно. Активність українців не згасає, враховуючи, що минулого місяця звернень було на 19% менше. Вдалося опрацювали понад 26 тисяч заяв, з них 74% – затверджені. Загальна сума виплат становить 1,7 млрд гривень, що більше на 21%, ніж 2 тижні тому.

За словами Олени Шуляк, 1,4 млрд гривень вже витратили на забезпечення українців коштами. Кількість закритих заявок становить 16 674. Що цікаво, середній чек покупки зменшився з попереднього місяця і наразі дорівнює 11 537 гривень. Іншими словами, наші громадяни за один раз витрачають у середньому таку суму для купівлі необхідних матеріалів.

Якщо говорити про товари, то основна кількість транзакцій відбувається у магазинах з будівельними та пиломатеріалами. Трохи менше купують у магазинах зі склом, фарбою і шпалерами. Зовсім мало коштів витрачають на оплату послуг підрядників.

Нагадаємо, компенсацію будуть виділяти також українцям, які вже відбудували житло за власні гроші. Також ми повідомляли, які пошкодження не покриє компенсація в рамках програми "єВідновлення".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.