Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Українським військовим заборонять публікувати деяку інформацію в інтернеті – про що йдеться

Верховна Рада України проголосувала за проєкт закону, який розширює права військових, та водночас встановлює для них певні заборони

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Військовим заборонять публікувати деякі фото в інтернет

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. Проте, документ забороняє розповсюдження деякої інформації в Мережі інтернет.

Про це йдеться в тексті законопроєкту №10313.

Документ містить норму, яка забороняє військовослужбовцям публікувати в інтернеті інформацію, за допомогою якої можна визначити:

  • геопросторові дані про військові об’єкти, військові частини (підрозділи) та військовослужбовців під час виконання покладених на них завдань;
  • характер цих завдань та сили та засоби, що залучені до їх виконання.

Цієї заборони також стосуються публікації, шляхом обробки, аналізу та узагальнення за допомогою спеціального програмного забезпечення яких, можна дізнатися про дії Збройних сил України.

В законопроєкті також прописані пункти щодо надання військовослужбовцям одноразової відпустки при народженні дитини зі збереженням грошового забезпечення у повному розмірі та питання про нарахування пенсій для військовослужбовців.

Військовим планують підвищити грошове забезпечення до 200 тис. грн

Раніше ми зазначали, що Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки подав до Верховної Ради України законопроєкт щодо підвищення грошового забезпечення військових.

Насамперед йдеться про тих захисників, які перебувають на передовій. Однак, раніше президент Володимир Зеленський говорив, про підвищення заробітних плат військовим, які з початку повномасштабного вторгнення боронять нашу країну на фронті.

Важливо зауважити, що законопроєкт щодо підвищення грошових виплат військовим-фронтовикам не будуть розглядати в парламенті, поки не ухвалять проєкт закону щодо посилення мобілізації.

Відкритим питанням також залишається фінансова реалізація цієї ідеї. Зараз триває робота робочих груп в Міністерстві фінансів щодо врегулювання цього питання. Джерела фінансування щодо всіх цих видатків будуть розглянуті відомством.

Для українських військових спростили важливу процедуру

Раніше ми писали, що цього місяця набув чинності закон, згідно з яким командири військових частин тепер отримають право на самостійне списання військового майна за їхнім власним рішенням, якщо його вартість становить до 1,7 млн грн за одиницю чи за одним актом.

Не буде потреби у затвердженні списання від посадових осіб вищого рівня, представників спеціальних правоохоронних формувань у складі Збройних Сил України або представників правоохоронних органів.

Міністр оборони України, Рустем Умєров, відзначив, що введення цього законопроєкту зробить процедуру списання військового майна більш прозорою. Всі технічні питання, пов'язані з цим законом, можуть бути вирішені протягом тижня після його набуття чинності.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які заробітні плати отримують українські військовослужбовці у лютому 2024-го року. Також ми повідомляли, що очікує на українських захисників після закінчення війни проти Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.