Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Виплати для військових у 2024 році – які зміни пропонують у новому законопроєкті

Українські військовослужбовці отримують грошове забезпечення, що передбачено чинним законодавством країни

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Зміни для військових

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

У Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт, що стосується виплат для військових. Зокрема, в Раді планують внести певні зміни.

Про це повідомив нардеп Роман Костенко.

Зміни для військових

Насамперед, в цьому законопроєкті містяться не лише зміни, що стосуються виплат для військовослужбовців, а й інші важливі пункти, зокрема:

  • зміни для призовників (вони повинні будуть проходити курс загальновійськової підготовки, тривалість якого буде становити не менше трьох місяців);
  • страхування для військових (для бійців, які відслужили 36 місяців у війську буде встановлено пожиттєве страхування, також, для чоловіків, які отримали інвалідність в зв'язку з пораненням буде виставлено пенсію, розмір якої складатиме не менше 15 600 грн);
  • додаткові пункти щодо демобілізації (звільнення у разі безперервної служби протягом 36 місяців або ж у випадку служби протягом 18 місяців – 12 з яких безпосередньо на передовій);
  • зміни щодо надання кредиту для відкриття бізнесу чи іпотеки;
  • зміни щодо розмитнення автомобілів ("нульове розмитнення" буде діяти для тих, хто відслужив щонайменше 12 місяців безпосередньо в зоні бойових дій, водночас знижка 50% діятиме для чоловіків, які відслужили хоча б 36 місяців);
  • військовим, які укладають контракт терміном на 3 роки будуть виплачувати одноразову грошову допомогу (солдатам – 120 тис. грн, сержантам та старшинам – 160 тис. грн, офіцерам – 200 тис. грн).

Крім того, в законопроєкті містяться й інші, не менш важливі пункти.

Лікування за кордоном

Раніше ми писали про те, що у Міністерстві охорони здоров'я розповіли, що військовослужбовці, які отримали поранення під час виконання бойових завдань зможуть виїхати за кордон на лікування за спрощеною процедурою. Зокрема, для цього знадобляться такі документи:

  • виписка з медичної карти стаціонарного чи амбулаторного хворого;
  • згода бійця на лікування за кордоном (або ж його представника);
  • висновок про необхідність направлення військового на лікування за кордон;
  • згода на обробку, а також на передачу персональних даних військового медичним закладам інших держав.

Далі Міністерство охорони здоров'я направить відповідний запит до країни ЄС. Після цього, бійця відправлять за кордон на лікування.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки часу можуть лікувати військовослужбовця за кордоном. Також ми повідомляли, які зміни щодо виїзду за кордон можуть прийняти в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.